Sport

Labdarúgás: ÁGOTA-ifjak nyerték a móravárosi teremtornát + FOTÓK

Labdarúgás: ÁGOTA-ifjak nyerték a móravárosi teremtornát + FOTÓK

2014. január 27., hétfő
Labdarúgás: ÁGOTA-ifjak nyerték a móravárosi teremtornát + FOTÓK
moravarositorna_007

Hagyományteremtő szándékkal 2014. január 25-én rendezték meg az I. Móravárosi Kinizsi SK ifjúsági teremlabdarúgó-tornát a szegedi József Attila Általános és Szakiskolában.

A szombati nap és a hó ellenére már reggel 8 órakor az ificsapatok hangja töltötte be a Gyík utcai József Attila Általános és Szakiskolát. Idén első alkalommal rendezték meg itt a Móravárosi Kinizsi SK Ifjúsági Teremlabdarúgó Tornát. A másfél éve újjáalakult móravárosi klub hagyományteremtő szándékkal indította útjának a kifejezetten csak a ifista labdarúgóknak versenyeztetési lehetőséget biztosító rendezvényt. "Fél évente szeretnénk megvalósítani ilyen kifejezetten a 20 év alattiaknak rendezett összejövetelt. Tudomásunk szerint sem Szegeden sem a környéken nincs hasonló kezdeményezés.

Gerecz Péterrel

a klub szakmai igazgatójával karöltve szerettünk volna létrehozni egy olyan rendezvényt ahol a még nem felnőtt labdarúgásban részt vevő, ifjúsági korosztályú labdarúgók játszhatnak egymással. Fontosnak tartjuk az utánpótlás nevelést és szeretnénk ha a fiatalok a szabadidejüket minél több részét inkább a pályán, játékkal töltenénk minthogy valahol az utcán esetleg céltalanul töltsék az idejüket. Szeretnénk a későbbiekben elérni, hogy a rendezvényeink a megyei labdarúgás vérkeringésébe is betudjanak kapcsolódni. A következő kiírásnál a megyében U19 korosztályban játszó csapatokat fogjunk meginvitálni a rendezvényünkre. Azt gondolom, hogy ez egy jó dolog így a tavaszi rajtra való felkészülésben. Mondhatni hiánypótló" - mondta el

Varga Gábor

, a klub elnöke. Hozzátette, a rendezvényt az egyesülettel együttműködő partnerekkel karöltve álmodták meg. A Gyík utcai iskola tanári kara a kezdetektől támogatja törekvéseiket, velük igen jó kapcsolatuk is alakult ki, az iskolai sportélet szépen fejlődik. "Az itt tanuló gyerekek a mindennapi életben egy kicsit nehezebben boldogulnak, ám a focipályán ezek a különbségek eltűnnek. Minden gyerek arcán csak a játék örömét látjuk. Együttműködésünknek hála szép létszámmal használják a meglévő infrastruktúránkat. Örülünk, hogy így is segíthetünk nekik elérni nemes céljaikat. Itt is kiemelném annak fontosságát, hogy ha például egy családból kiemelt gyermeknek, ha hasznos időtöltést tudunk kínálni sokkal kisebb az esélye, hogy elkallódik, esetleg rossz társaságba került. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekből nem csak a gyerekek, de a megyei, sőt országos labdarúgás is profitálhat. Ha minél több gyereket tudunk a sport felé irányítani, akkor előbb utóbb a sokból még több tehetséget tudunk felfedezni, kinevelni. Ez azt gondolom mindenkinek jó. Ezúton is szeretném megköszönni a József Attila iskolának, hogy a helyet biztosította a rendezvénynek, továbbá a Finish Sportboltnak az ajándékokat és a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a tornát" - közölte az elnök. A tornán öt csapat vett részt akik körmérkőzéses formában küzdöttek meg a kupákért és az ajándékokért. A Móravárosi Kinizsi és a József Attila Általános és Szakiskola két-két, míg az ÁGOTA Alapítvány egy csapattal képviselte magát a rendezvényen.

Eredmények:

Szálkások – ÁGOTA 0-7 MVK SK I - MVK SK II 3-2 Alter-ego – Szálkások 2-0 ÁGOTA – MVK SK. I 2-1 Alter-ego – MVK SK. II 1-1 MVK SK I – Szálkások 1-0 Alter-ego – ÁGOTA 1-2 MVK SK II – Szálkások 3-0 MVK SK I – Alter-ego 5-0 MVK SK II – ÁGOTA 1-3

A torna végeredménye:

1. ÁGOTA 2. MVK SK I 3. MVK SK II 4. Alter-ego 5. Szálkások

Különdíjak:

Gólkirály:

Hamza Tibor 9 gól (MVK SK I)

Legjobb játékos:

Bihari Dániel (ÁGOTA)

Legjobb kapus:

Tari Tamás (Alter-ego)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.