Közélet

Kutyalánccal kötötte ki élettársát a máriakéméndi férfi

Kutyalánccal kötötte ki élettársát a máriakéméndi férfi

2014. január 15., szerda
Kutyalánccal kötötte ki élettársát a máriakéméndi férfi

A Szegedi Ítélőtábla három év börtönre ítélte azt a férfi, aki egy rozsdás láncra kikötözött és súlyosan bántalmazta élettársát. Az ítélet jogerős.

A korábban már büntetett vádlott,

Rézműves Sándor

több évtizede ismerte

Cs. Istvánné

sértettet, mivel az asszony korábban a vádlott édesapjával élt élettársi viszonyban. A sértett Máriakéménden lakott, és korábban a vádlott is ott élt: ide utazott Rézműves 2012. július 5-én, ahol egy esti italozás után kezdődött a bántalmazás. Este, amikor a vádlott vacsorázni szeretett volna, az ittas férfi szólt a sértettnek, hogy vigyen ki az udvarba vacsorát. A sértett kivitte az evőeszközöket, amikor a vádlott belekötött abba, hogy az egyik kés piszkos, majd visszakézből megütötte a sértettet az arcán, aki az ütés hatására földre került. A vádlott ekkor a sértetthez lépett, és rátaposott a sértett nyakára, miközben az asszonyt szidalmazta. A vádlott barátja ezt látva rákiabált a vádlottra, majd miután az agresszív férfi rá is rárontott, elmenekült a helyszínről. Kihasználva, hogy a vádlott nem figyel rá, a sértett magához vette a táskáját és gyalogosan elindult, hogy hazamenjen a falujába. Felhívta a rendőrséget, és egy közeli lakó segítségét is kérte, aki nem tudta őt elfuvarozni, mivel alkoholt is fogyasztott. A nő ezért egy bokorban bújt el, ahol azonban megtalálta Rézműves Sándor, és a hajánál fogva visszarángatta. A házba érve a vádlott a sértettet az udvarra vitte, ahol ráparancsolt, hogy vetkőzzön meztelenre. Ekkor a vádlott a szerszámtárolóból előhozott egy 3,8 méter hosszú rozsdás láncot, ami korábban a kutya megkötözésére szolgált. Ezt a láncot a vádlott a sértett derekára csavarta, majd áthúzta az asszony lábai között, megkötözte az asszony kezeit is. Ököllel többször megütötte, majd egy gerendára fellógatta és otthagyta. Egy baltával is visszatért, és megfenyegette, hogy levágja a nő fejét. Végül leszedte a gerendáról, összerugdosta majd felszólította, hogy feküdjön le az ágyba és pihenjen. Két nappal később a sértettet elengedte azzal a feltétellel, hogy senkinek sem szólhat az esetről, és rövid időn belül visszatér hozzá, a szülők ekkor vették észre a sérülést, és feljelentést tettek a rendőrségen. Sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntettének elkövetésében találta bűnösnek a Pécsi Törvényszék 2013. május 29-én R. Sándor (1957 - pécsi lakos) vádlottat, és ezért őt 3 év börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a vádlottat az ellene további egy rendbeli erőszakos közösülés bűntettének vádja alól felmentette. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődleges felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése, harmadlagosan az I. fokú ítélet hatályon kívül helyezése és új eljárás lefolytatása érdekében fellebbezést nyújtott be, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az I. fokon meghozott ítéletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.