Közélet

Közel 30 tonna fenyő kerül utcára – mulcsként születnek újjá + FOTÓK

Közel 30 tonna fenyő kerül utcára – mulcsként születnek újjá + FOTÓK

2014. január 6., hétfő
Közel 30 tonna fenyő kerül utcára – mulcsként születnek újjá + FOTÓK
fenyofa03_gs

Felaprítják és a szegedi parkokba kerül mulcsként a begyűjtött, közel 30 tonna karácsonyfa, melyeket január 6-ától szállítanak el az utcáról a környezetgazdálkodás munkatársai.

Vízkereszt napján kikerülnek a karácsonyfák az utcára, bár elsőre furcsának tűnhet, hogy a járda mellett hevernek a fenyők, de a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől,

Makrai Lászlótól

megtudtuk, hogy különjáratokkal szállítják el az utcára kitett fákat, minden évben ez a megszokott forgatókönyv. „Arra kérjük a lakosságot, hogy fenyőfákat a díszektől, szaloncukorpapírtól megtisztítva tegyék ki a lakóházuk közelébe olyan félreeső szegletekbe, gyepterületre, ahol nem akadályozzák sem a gyalogos-, sem a járműforgalmat. Most hétfőn kezdtük el a gyűjtést, amit addig végzünk, míg van kinn fa. A tapasztalatok szerint a kiszolgált karácsonyfák 70-80 százaléka az első napokban az utcára kerül, általában 30 tonnányi fát gyűjtünk be, amit újrahasznosítunk. Felaprítjuk, ledaráljuk és mulcsként kerülnek vissza a közterületekre, a parkijainkba, sétányokra, ösvényekre” - mondta az ügyvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.