Közélet

Kötelet javasoltak a felcsúti polgármesternek, Mesterházy nem határolódott el (FRISSÍTVE!)

Kötelet javasoltak a felcsúti polgármesternek, Mesterházy nem határolódott el (FRISSÍTVE!)

2014. január 27., hétfő
Kötelet javasoltak a felcsúti polgármesternek, Mesterházy nem határolódott el (FRISSÍTVE!)
Mesterházy Attila; Bajnai Gordon

Kötelet javasoltak adni bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől - írta az mno.hu vasárnap.

Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke

Mészáros Lőrincről

többek között azt mondta, hogy "

Orbán Viktor

helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon". Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy "kötelet!", amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott - olvasható a cikkben. A Magyar Nemzet internetes kiadása kitért arra:

Mesterházy Attila

nem határolódott el a kijelentéstől, annak elhangzása után ugyanis úgy folytatta, "de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak".

Mesterházy: nem azt kiabálták, hogy "kötelet", hanem azt, hogy "börtönt"

Nem azt kiabálták az MSZP szombati nagygyűlésén, hogy "kötelet", hanem azt, hogy "börtönt" - reagált Mesterházy Attila az ATV Szabad szemmel című műsorában vasárnap a Hír Tv felvétele alapján írt mno.hu cikkre, amely szerint a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje nem határolódott el a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterre vonatkozó kijelentéstől. Mesterházy Attila úgy fogalmazott: nem azt kiáltották, hogy "kötelet", "hanem azt, hogy börtönt, és mivel én a beszédemben is végig a jogállami igazságtételről beszéltem, a törvény előtti egyenlőségről, arról beszéltem, hogy a törvényeket még Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek, Simicska Lajosnak és Lázár Jánosnak is be kell tartania". Hozzátette: az emberek azt várják a következő kormánytól, hogy mindenkit egyenlően mérjen a törvény. Úgy vélte, a jogállami igazságtétel pedig azt jelenti, hogy nem "politikai komisszárok előtt kell felelniük azoknak, akik törvényt sértettek, nem politikailag motivált koncepciós perekben kell hogy feleljenek ezek az emberek, hanem a független magyar igazságszolgáltatás előtt". Ennek végeredménye az, ha valaki bűncselekményt követett el, akkor megy a börtönbe - tette hozzá a politikus. "Ezért mondtam azt, hogy azzal egyet tudok érteni, hogy lehet, hogy börtön lesz ebből, hiszen ezeket a közbeszerzéseket azért mindig körbelengi a korrupció" - mondta Mesterházy Attila. Az mno.hu vasárnap számolt be arról, hogy kötelet javasoltak adni bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől. Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy "Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon". Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy "kötelet!", amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott - olvasható a cikkben. A Magyar Nemzet internetes kiadása kitért arra: Mesterházy Attila nem határolódott el a kijelentéstől, annak elhangzása után ugyanis úgy folytatta, "de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.