Egészség

Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással

Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással

2014. január 27., hétfő
Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással

Elindult a kórházi mentorprogram, amelyre régiónként egy-másfél milliárd forint jut uniós forrásból, ez a többi között az egyéni betegút követését, szervezését, az intézmények közötti egységes kontrolling rendszer kiépítését jelenti - mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

Szócska Miklós

az ágazatot áttekintő évkönyv, a Medicina Top 200 bemutatóján az MTI-nek elmondta: a mentorprogram egyik kulcsszereplője a Soproni Gyógyközpont, az ott szerzett tapasztalatokat használják majd fel a rendszer országos kiépítéséhez. Egyelőre az uniós program elemzését végzik, de az első negyedévben szeretnék megkötni a támogatási szerződést is - tette hozzá.

Molnár Ágnes

, a Soproni Gyógyközpont főigazgatója közölte: ez a közös munka még tavaly indult el, és a mentorprogram is része a soproni intézmény strukturális átalakításának. Kiemelte: a dolgozók eredményes munkájának köszönhetően - amit a szakma kiváló városi kórházi címmel értékelt tavaly - bemutathatják a soproni tapasztalatokat országszerte. Szócska Miklós közölte, elsősorban vezetési kérdéseket, illetve gyógyturisztikai, egészségipari lehetőségek kihasználását érintően számítanak a Soproni Gyógyközpontra mint mentorkórházra. A szakmai munka megvalósítását fedező uniós támogatás összege eltérő lesz, az adott régióban működő kórházak számától, nagyságától függően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.