Közélet

Kocsis: egyre több a Fidesz-önkéntes, mióta összeállt a Gyurcsány-koalíció

Kocsis: egyre több a Fidesz-önkéntes, mióta összeállt a Gyurcsány-koalíció

2014. január 19., vasárnap
Kocsis: egyre több a Fidesz-önkéntes, mióta összeállt a Gyurcsány-koalíció

Felkészülten várja a tavaszi országgyűlési választást a Fidesz-KDNP, és az önkéntesük is egyre több, mióta kiderült, hogy "összeállt a Gyurcsány-koalíció" - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Közölte, már 27 ezren jelentkeztek a Fidesz által életre hívott Magyar Csapat nevű szerveződésbe, hogy részt vegyenek a kormánypártok választási felkészülésében. A jelentkezések üteme pedig felgyorsult, mióta mindenkinek világossá vált, hogy "a baloldal igazi főnöke

Gyurcsány Ferenc

", ő diktálja az ellenzéki forgatókönyvet, az ő akarata érvényesül - tette hozzá. Hangsúlyozta, nagy szükség van a rezsicsökkentés melletti kiállásra is, mert "az új Gyurcsány-koalíció" azt eltörölné. "Az új Gyurcsány-koalícióban is ugyanazok álltak össze, akik már egyszer tönkretették az országot", és ma is ugyanazzal a programmal készülnek - mondta.

Kocsis Máté

kifejtette: a következő egy hónap több mint száz "rezsifóruma" mellett a Fidesz-KDNP mintegy háromszáz nagyobb rendezvényre készül a kampányidőszakban. Terveik szerint a választási felkészülést segítő aktivistáik száma el fogja érni a százezret. Emellett 22 ezer ember kerül majd be Fidesz-KDNP-s delegáltként a szavazókörökbe, az ő felkészítésük megkezdődött jogászok, választási szakértők részvételével - tájékoztatott. "Ilyen felkészülten, ilyen szervezetten még soha nem készült a Fidesz és a KDNP a választásra" - állapította meg a politikus. A Fidesz kommunikációs igazgatóját megkérdezték a tájékoztatón arról, hogy a nap folyamán az Együtt-PM aktivistái a paksi atomerőmű tervezett bővítése ellen tiltakoztak a kormánypárt budapesti Lendvay utcai székházánál. Kocsis Máté nevetségesnek, szánalmasnak nevezte az akciót, majd úgy fogalmazott: "látszik, Karácsony Gergelyéknek az a szerep jutott a Gyurcsány-koalícióban, hogy mindenféle bohócságokat elvégezzenek. (...) Csak az marad nekik ebből az úgynevezett összefogásból, hogy felmossák velük a padlót". Paks nem politikai kérdés, hanem Magyarország energiabiztonságának kérdése - jelentette ki. Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP választmánya egyhangúlag támogatta a baloldali ellenzéki pártok kedden megkötött választási megállapodását, a kormánypárti politikus megismételte álláspontját, vagyis hogy a baloldalon minden Gyurcsány Ferenc forgatókönyve szerint történik, és a szombati választmányi döntés is tisztázza ezen erőviszonyokat, hiszen "egyetlen hang nélkül" tudomásul vették, hogy a volt miniszterelnök akarata érvényesül.

Mesterházy Attila

MSZP-elnöknek a pártja és a baloldal megújítására tett "tiszteletreméltó kísérlete nem sikerült" - összegezte véleményét. Az újságírók arról is faggatták Kocsis Mátét, hogy Rétvári Bence, a KDNP alelnöke azt kérte, távolítsák el a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) aulájából Karl Marx szobrát. A kommunikációs igazgató azt mondta, nem tudott a kereszténydemokrata kezdeményezésről, de egyetért vele. Végül azt is megkérdezték tőle, hogy a Hír TV felvétele szerint gyermekek kampányolnak az MSZP-nek. "A bajai és a kislétai videó után azt hittük, hogy nincs lejjebb a baloldalon. Gyurcsány Ferenc megjelenésével, hadrendbe állításával e téren is csalódni kellett: van még lejjebb" - kommentálta a hírt a Fidesz politikusa, aki arra szólította fel a szocialista pártot, mellőzze az ilyen kampánytechnikáit, mert a magyar politikai kultúrának nem lehet része, hogy általános iskolás gyermekek osztogassanak pártszórólapot, ami egyébként törvényességi kérdéseket is felvet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.