Sport

Kézilabda: remek őszt produkált a Pastor-style

Kézilabda: remek őszt produkált a Pastor-style

2014. január 15., szerda
Kézilabda: remek őszt produkált a Pastor-style
pick_veszprem_mj-44

Csak kevesebb játszott meccse, és rosszabb gólaránya miatt szorul az NB I-es tabella második helyére a mezőny egyetlen száz százalékos csapataként a Pick Szeged.

Remek őszt produkál a Pick Szeged a hazai bajnokságban: Ancsin Gáborék az élvonal egyetlen veretlen csapataként mindössze csak azért állnak 34 ponttal a második helyen, mert az ősi rivális Veszprém eggyel több meccset játszott, így ugyanannyi győzelme van, mint a Tisza-parti alakulatnak. A nyáron munkába állt Juan Carlos Pastor legénysége magabiztosan vette az akadályokat, nagyjából a 8. fordulóig kellett várni, hogy komoly meccset vívjon, ekkor a Gyöngyös késztette a korábbiaknál komolyabb erőfeszítésre Vadkertiéket. Ez a találkozó azután remek felhozómeccsnek bizonyult a Veszprém ellen, amelyet sikerült is 23-22-re legyőzni. Ezek mellett talán még a Tatabánya elleni idegenbeli 28-23-as diadalt említhetjük meg, mint nehezebb mérkőzést - a mezőny többi tagja ellen néha még félgőzzel is nagy gólarányú győzelmeket aratott a szegedi egység. A hazai mellett a nemzetközi porondon ezúttal a korábbiakhoz képes kevesebbet kellett színre lépnie az ősz folyamán mind jobban összecsiszolódott gárdának. Ennek szomorú oka az, hogy a Pick Szeged - évek hosszú sora után először - idén nem vehet részt a Bajnokok Ligája küzdelmeiben, miután a selejtezőben összesítésben alulmaradt a macedón Metalurg Szkopjéval szemben. Maradt az EHF-kupa, ahol a 3. fordulóban csatlakozva a mezőnyhöz Zubaiék sikerrel abszolválták a portugál Benfica elleni két köztelező győzelmet, bejutva a sorozat csoportkörébe, amelynek mérkőzései február elejétől következnek.

pick_benfica_mj18

"Jó érzéssel tekintek vissza az őszünkre, bár azért némi hiányérzet van bennem, amiatt, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából. Elég korán jött a Metalurg Szkopje elleni párharc, ha a szezon közepe felé kellett volna megmérkőznünk a macedónokkal, akkor más eredmény született volna, ebben biztos vagyok, hiszen addigra már összeszoktunk, s megszoktuk a mesterünk képviselte egyedi játékstílust és a taktikai repertoárt. Nagyon jó úton vagyunk, és még nagyon sokat tudunk fejlődni, de még van is hova fejlődnünk. De az a legfontosabb, hogy átláttuk, mit akar Juan Carlos Pastor, és látjuk, mennyire működőképes, s amikor ezt láttuk, morálisan is nagyot lendített rajtunk. Lépésről-lépésre érezhető volt a fejlődésünk, s a legjobbkor játszottuk a szezonunk legjobb mérkőzését is a Veszprém ellen" - jellemezte a SZEGEDm.hu-nak az őszi menetelést

Zubai Szabolcs

. A Pick válogatott beállósa szerint ég és föld a különbség a csapat korábbi játékstílusa, vagy éppen az itthon megszokott játék, valamint a Pastor edző által képviselt rendszer között, amelyet egyébként még maguk a hispánok is megkülönböztetnek hazájukban.

juancarlospastor_pick_veszprem_mj-43

Hogy a Pastor-style hogyan működik a továbbiakban, az heteken belül kiderül. A dániai kontinensviadalon szereplő kulcsembereit nélkülözve, tehetséges fiatalokkal soraiban a Pick január folyamán bőszen készül a tavaszra, ahol immár nemcsak a bajnoki küzdelmek sorozatterhelését, de az EHF-kupáét is viselnie kell az alakulatnak, hiszen február elejétől március végéig le kell játszania mind a hat csoportmeccsét a francia Nantes, a felvidéki Eperjes és a svéd Kristianstad ellen - s emellett a hazai bajnoki és kupaküzdelmekre is figyelni kell. A csapat pénteken 17 óra 30 perctől Orosházán, január 21-én 16 órától Cegléden, január 24-én 17 órai kezdettel pedig a szerbiai Mokrin vendégeként lép pályára felkészülési meccsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.