Sport

Kézilabda: magyar, dán, horvát és francia jelölt a női válogatott élére

Kézilabda: magyar, dán, horvát és francia jelölt a női válogatott élére

2014. január 30., csütörtök
Kézilabda: magyar, dán, horvát és francia jelölt a női válogatott élére
magyarspanyol_noikezilabdaeb04_mti_it

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége felhatalmazta Vetési Iván elnököt és Juhász István szakmai igazgatót, hogy megkezdje a tárgyalásokat a női válogatott szakvezetői posztjára kiszemelt jelöltekkel.

Az MKSZ a csütörtöki közleményében kitér arra is, hogy az érintettek kérésére a jelöltek nevét a szövetség nem hozza nyilvánosságra, s a tárgyalások eredményéről azok zárultával tájékoztatja a nyilvánosságot az MKSZ.

Vetési Iván

kedden a Digisport Reggeli Start című műsorában azt mondta, négy jelöltjük van. Hozzátette, reméli, hogy bő tíz napon belül be tudják jelenteni, ki lesz az új kapitány, egyúttal hangsúlyozta, a két évvel ezelőtti választással szemben ezúttal nem elsődleges szempont, hogy külföldi szakember irányítsa a női válogatottat. A Nemzeti Sport értesülése szerint

Németh András

, a dán

Jakob Vestergaard

, a horvát

Zdarvko Zovko

és a francia

Olivier Krumbholz

neve merült fel. Az MKSZ elnöksége a csütörtöki ülésén elfogadta

Hajdú János

szövetségi kapitány beszámolóját a decemberi világbajnokságról, amelyen a magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett. Hajdu a norvég

Karl Erik Böhn

gyógyíthatatlan betegsége miatt december 31-ig megbízott kapitányként látta el a feladatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.