Sport

Kézilabda: elhódítaná a Dobó-kupát az SZKKSE

Kézilabda: elhódítaná a Dobó-kupát az SZKKSE

2014. január 31., péntek
Kézilabda: elhódítaná a Dobó-kupát az SZKKSE
szkkse_edzes49_gs

Felkészülése utolsó állomásához érkezett az SZKKSE-Chance-Exicom női kézilabdacsapata: Marosán György egysége idén is megméretteti magát a Dobó-kupán.

Január 6-án kezdte el

a tavaszi etapra való felkészülést a Szeged-KKSE-Chance-Exicom női kézilabda-együttese, amely az őszi mérkőzések után veretlenül, száz százalékos teljesítménnyel, 7 pont előnnyel vezeti az NB I/B Keleti tabelláját. Lehmann-Dobó Andreáék a téli felkészülés során változatlan létszámmal és összeállításban készültek, a csapat nem igazolt új embert, munkájukat azonban beárnyékolja, hogy a nyáron igazolt kapus,

Scholtz Andrea

keresztszalag-szakadását követően január eleji műtéte után kidőlt a tavaszra. Mindez azt jelenti, hogy a kapuban Dobó Mónika mellett a fiatal Kovács Gabriellára is komoly feladatok várnak majd a tavaszon. "A felkészülés során a lányok elvégezték azt a munkát, amit elvártam tőlük. Az egri tornán a védekezésünkbe beépített új elemeket fogjuk gyakorolni, de a korábbinál másabb stílust igyekszem behozni, míg eredményesebb támadójátékunk érdekében a dinamikus sztereotípiaként megszokott régi elemekkel csiszoljuk össze az újabb variációkat. Ha ez a kettő harmóniát képez, hasonlóan sikeres lehet a tavaszunk, mint az őszünk volt" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak Marosán György vezetőedző. "A Dobó-kupán elsősorban a gyakorlás a lényeg számunkra, de szeretnénk jól szerepelni, ami azt mutatná, hogy a megfelelő állapotban vagyunk a bajnoki rajt előtt. Akkorra azt szeretném, ha a csapat elérné a kilencven százalékos állapotot. Természetesen nem esünk össze, ha olyasmi történik, ami ebben a szezonban még nem, nevezetesen, hogy ha pontot, vagy pontokat vesztünk. Nem tavaszi hadjáratra készülünk, hanem a várunkat fogjuk védeni. Célunk pedig változatlan: megnyerni a bajnokságot! " - tette hozzá a tréner. Az SZKKSE egy esztendővel ezelőtt is részt vett a Dobó-kupán, ahol végül a 7. helyet szerezte meg a csapat, ugyanakkor a 30 gólos

Aron Andrea

személyében

a szegediek adták a gólkirálynőt

. Bár - amint Marosán mester fogalmazott - nem a végső győzelem, hanem a gyakorlás a lényeg - csalódást keltő lenne a dorozsmaiak részéről, ha most is csak a 7. helyért kellene játszaniuk. A mieinken és a házigazdákon kívül még hat csapat ragadja meg a vaxos labdát a rangos tornán: az NB I/B Nyugati csoportjából a Szekszárd és a Budaörs, a csoport első két helyezettje, valamint a Pénzügyőr-Spartacus egysége, míg Keletről a Kispest és a Hajdúnánás képviselteti magát, továbbá az NB II-es Füzesabony is újfent szerencsét próbál. A két csoportba osztott mezőnyben a körmérkőzéseket követően az azonos helyeken végző csapatok vívják egymással a helyosztókat az 1., 3., 5. és 7. helyért. Az SZKKSE szombaton 11.30-tól a Pénzügyőr, 14.30-tól a Füzesabony egységével mérkőzik, majd igazi rangadót vív másnap, vasárnap 13.30-tól a házigazda, NB I-es egriek ellen. Ha minden jól alakul, és Karsai Robertáék döntőt játszhatnak, 19.30-tól lehet szorítani nekik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.