Gazdaság

Kétszámjegyű növekedés az online játékforgalmazásban

Kétszámjegyű növekedés az online játékforgalmazásban

2014. január 22., szerda
Kétszámjegyű növekedés az online játékforgalmazásban

A legnagyobb forgalmú belföldi játékwebáruház, a JátékNet.hu 140 ezer megrendeléssel, közel negyven százalékos növekedést ért el 2013-ban, árbevétele 1,4 milliárd forint volt - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

A JátékNet.hu Webáruház becslése szerint a belföldi játékpiac 2013-ban 30-40 milliárd forintot tett ki, ennek mintegy 10 százaléka online értékesítésben kelt el. Az online szerepének növekedése várhatóan 2014-ben is folytatódik a cég szerint. A játékpiac sajátosságainak megfelelően a legerősebb időszak közel 70 ezer megrendeléssel a karácsonyt megelőző két hónap volt - olvasható a tájékoztatásban. "Az online növekedése a hagyományos forgalmazókat szorongatja, ugyanakkor a nagy külföldi webáruházak belépése is előre vetíthető. Az újdonságokra minden piaci szereplő azonnal reagál, a vevők megtartásához a gyorsaság és a széles kínálat már nem elég, ezért 2013-ban több exkluzív terméket vezettünk be" - idézi a közlemény

Bognár Ákost

, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatóját. A kétszámjegyű növekedés nemzetközi sikert is hozott a vállalatnak, amely a magyarországi indulók között egyetlenként bekerült a Deloitte Technology Fast 50 verseny regionális top10 mezőnyébe, és elnyerte a leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalat címet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.