Közélet

Jobbik: a Fidesz a "bűnözés fővárosává" tette Pécset

Jobbik: a Fidesz a "bűnözés fővárosává" tette Pécset

2014. január 3., péntek
Jobbik: a Fidesz a "bűnözés fővárosává" tette Pécset

A Jobbik szerint Európa kulturális fővárosából a "bűnözés fővárosává" tette Pécset a helyi fideszes városvezetés, mára kirívóan rossz a közbiztonsági helyzet a dunántúli megyeszékhelyen.

Németh Zsolt

, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője és

Gyimesi Gábor

a Jobbik helyi önkormányzati képviselője pénteki, budapesti sajtótájékoztatójukon felidézték az elmúlt hetekben Pécsett történt bűncselekményeket. Németh Zsolt ismertette: december 24-én késelés történt, néhány nappal később egy bolt előtt volt sérüléssel járó tömegverekedés, illetve december vége óta három trafikot is támadás ért a városban. Szerinte ezek azt bizonyítják, hogy hiába ígért a Fidesz kormányra kerülésekor két hét alatt közbiztonságot, ez 2014 elejére sem valósult meg. Hangsúlyozta: a várost 2009 óta vezető helyi fideszes vezetés láthatóan nem tud mit kezdeni a kialakult rossz közbiztonsági helyzettel. Gyimesi Gábor elmondta: az érintett - keleti - városrészekben az ott lakók és a rendőrök is névről ismerik azokat "a cigány családokat, akik bűnöző életmódot folytatnak" és akik miatt például az ottani családok már a játszótérre sem engedik le a gyerekeiket. A jobbikos politikus felháborítónak nevezte, hogy ezek a családok ráadásul önkormányzati lakásokban élnek, ami szerinte felveti az önkormányzat részéről a bűnrészesség gyanúját is. Ismertette: az elmúlt hónapokban több javaslatuk is volt a helyzet rendezésére - például az önkormányzati lakások esetében az ottani rendőrségi intézkedések lekérése - azonban ezeket a fideszes városvezetés rendre leszavazta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.