Közélet

Jobbik: a dorozsmai szociális lakópark ocsmány pozitív diszkrimináció

Jobbik: a dorozsmai szociális lakópark ocsmány pozitív diszkrimináció

2014. január 17., péntek
Jobbik: a dorozsmai szociális lakópark ocsmány pozitív diszkrimináció

A Jobbik "ocsmány, undorító" pozitív diszkriminációnak tartja, hogy roma családoknak építenek a piaci ár többszöröséért lakóparkot a Csongrád megyei Kiskundorozsmán. Erről Z. Kárpát Dániel beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye november végén jelentette be, hogy lakóparkot építenének a szeged-kiskundorozsmai Árpa utca és Búza utca által határolt városrészben élő nehéz sorsú családok számára. A telepen generációk óta élnek emberhez méltatlan körülmények között, jelenleg huszonkét roma család, mintegy 120 ember lakik ott - mondta akkor

Kiss-Rigó László

megyés püspök.

Z. Kárpát Dániel

pénteken hangsúlyozta: elismerik és támogatják az egyház karitatív tevékenységét, de a Jobbik álláspontja szerint az erre fordítandó összeget inkább "tisztességes, dolgozó" fiatal párok otthonteremtésére kellene fordítani, hogy ezzel is csökkenjen a kivándorlás az országból. Hangsúlyozta: a Jobbik szakértői felmérték az érintett területet, és számításaik szerint a két utca összes ingatlana felújítható lenne 150 millió forintból, miközben az egyházmegye becslések szerint 4 milliárd forintot költ 25 új ház, egy közösségi ház, egy sportpálya és egy kápolna felépítésére. Z. Kárpát Dániel leszögezte: a Jobbik ellenzi és küzdeni fog a hasonló esetek ellen, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy a roma kisebbség tagjai származásuk miatt ingyen jussanak lakhatáshoz, míg sok dolgozó magyar fiatal pár nemhogy lakáshoz, de hitelhez sem jut, és ezért "külföldre kényszerül".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.