Közélet

Húsvét előtt ismét Kutyafuttában Nap Szegeden! + VIDEÓ

Húsvét előtt ismét Kutyafuttában Nap Szegeden! + VIDEÓ

2014. január 30., csütörtök
Húsvét előtt ismét Kutyafuttában Nap Szegeden! + VIDEÓ
katyafuttaban03_gs

Április 19-én, szombaton ismét az újszegedi Erzsébet-ligetbe várnak minden állatbarátot a III. Kutyafuttában Napra. A jól megszokott programok - szépség- és csúnyaságverseny, bemutatók, örökbefogadás - mellett a szervezők idén az agility-vel is megismertetnék a kutyás sportokban járatlan ebeket és gazdáikat.

Kutyusok és kutyások legnagyobb örömére harmadszor is megrendezik Szegeden a

Kutyafuttában Napot

. Az egész napos ebközpontú rendezvénynek idén is az újszegedi Erzsébet-liget ad otthont, ahova április 19-én, szombaton várják a két- és négylábú érdeklődőket (rossz idő esetén egy héttel későbbre, április 26-ra halaszthatják az időpontot a szervezők).

Vakvezetés és agility-oktatás a tervek között

A programok még jelenleg is szervezés alatt vannak, annyi azonban biztosnak tűnik, hogy az eddig megszokott programok - szépség- és csúnyaságverseny, bemutatók, örökbefogadás - némelyike kibővített formában térhet vissza. "Nagyon népszerű volt az ügyességi verseny, az utóbbi évek tapasztalatai szerint azonban nagy különbség van a kutyaiskolát megjárt, valamint a teljesen amatőr ebek között. Idén így két kategóriában szeretnénk indítani a versenyzőket" - mondta el portálunknak

Putnik-Mayer Yvette

, a rendezvény főszervezője. Ugyanez a helyzet a szépségverseny esetében is, ahol a kölyökkutyusok látványa olyannyira ellágyítja a zsűri szívét, hogy sorra a felnőtt társaik előtt végeznek - a kiskutyusok így külön kategóriában mérhetik össze mérhetetlen cukiságukat.

katyafuttaban25_gs

Idén szeretnék a kutyás sportokat egy kicsit azokhoz is közelebb hozni, akik sosem próbálták még ki például az agilityt. Oktatással és egy pályával is készülnének számukra, melyet bárki kipróbálhatnak saját szórakoztatásra, vagy akár versenyre. Egy kiképző instruktálásával pedig magunk is átérezhetjük majd, milyen egy kiszolgáltatott helyzetben lévő embernek az őt segítő kutyára hagyatkoznia - egy vakvezető kutya irányítaná a bekötözött szemű önkéntes jelentkezőket. Később a pontos programokról is hírt adunk! Addig is tekintse meg

alábbi cikkünket

és a lenti videót a tavalyi Kutyafuttában Nap hangulatáról. http://www.youtube.com/watch?v=huN6GSN5NLs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.