Közélet

Harminc kilogramm marihuánát találtak egy autóban Röszkén

Harminc kilogramm marihuánát találtak egy autóban Röszkén

2014. január 16., csütörtök
Harminc kilogramm marihuánát találtak egy autóban Röszkén

Harminc kilogramm marihuánát találtak egy montenegrói személygépkocsiban elrejtve a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi-Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a vámosok kockázatelemzés alapján döntöttek a belépésre jelentkező jármű tételes átvizsgálása mellett. A zárt vizsgálócsarnokba beálló gépkocsiból a marihuánára jellemző, félreismerhetetlen szag áradt, a kutatást végző pénzügyőr a hátsó lökhárítóban pedig fekete csomagokra lett figyelmes. A lökhárítóból és a jármű alsó részére házilag felszerelt burkolat alól 33 darab, alumínium és műanyag fóliába tekert csomagból összesen 30 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő – közölte az őrnagy. A pénzügyőrök a 75 millió forint feketepiaci értéket meghaladó szállítmányt, valamint a montenegrói állampolgárt átadták a rendőrségnek. A férfi ellen - őrizetbe vétele mellett - kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.