Bulvár

Hamarosan megszólal a Szegedi Dóm - Szarvason

Hamarosan megszólal a Szegedi Dóm - Szarvason

2014. január 31., péntek
Hamarosan megszólal a Szegedi Dóm - Szarvason
szarvasiminiDom2

Az ország egyetlen interaktív makettparkja, a szarvasi Mini Magyarország makettpark hamarosan már közel félszáz makettel fogadja a látogatókat. A bővítést követően több mint egy tucat mozgó vasút- és hajó maketteket irányíthatnak a látogatók, és több épület is megszólal az interaktív élményparkban. Tavasztól a Szegedi Dóm mesés harangjátékában már nem csak a napfény városában, de a történelmi Magyarország közepén, Szarvason, a Mini Magyarország makettparkban is gyönyörködhetünk.

Az elmúlt év minden eddigi rekordot megdöntött a Körösök szívében. Tavaly mintegy 72 ezren látogattak el a Szarvasi Arborétumba és a kertben található Mini Magyarországba. Az ország egyetlen interaktív makettparkja 2014-ben ráadásul számos új, mozgó és hangzó makettel gazdagodik, így többek közt megszólal a mini Szegedi Dóm harangjátéka, a mini Pécsi Dzsámiból pedig a müezzin hangját hallhatjuk majd. A vasút szerelmesei bizonyára elégedettek lesznek, ugyanis a mini síneken régi, emblematikus szerelvények közlekednek, amelyeket maguk a látogatók irányíthatnak. Vízre kerül a Földet körbevitorlázó

Fa Nándor

legendás hajója, a Szent Jupát kicsinyített mása is. A fejlesztések sora természetesen ezután is folytatódik: a szarvasi Mini Magyarország makettparkban a teljes bővítés lezárultával mintegy száz makett lesz látható. A szarvasi Mini Magyarország makettparknak otthont adó Szarvasi Arborétum szintén számtalan programot kínál 2014-ben is a Szarvasra kirándulóknak. A látogatók részt vehetnek az éjszakai detektoros denevérlesen, vagy akár bekapcsolódhatnak a bagolylesbe is. Az immár hagyományosnak számító szezonnyitó program, a Szorgos Hangyák Napja mellett szabadtéri koncertek, állandó kiállítások, egyedülálló természeti környezetben induló sétahajó-kirándulások várják a látogatókat, és izgalmas kalandokra számíthatnak a geocaching rajongói is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.