Sport

Futsal: jobb tavaszban reménykedik az SZTE EHÖK SE

Futsal: jobb tavaszban reménykedik az SZTE EHÖK SE

2014. január 8., szerda
Futsal: jobb tavaszban reménykedik az SZTE EHÖK SE
szteehokgyongyos_1207_31

A várakozásoktól elmaradva szerepel az SZTE EHÖK SE a férfi futsal NB II Keleti csoportjában. Az egyetemista csapat a tabella utolsó előtti helyéről várja a folytatást.

A férfi másodosztályú futsalbajnokság Keleti csoportjában a 3. fordulóban idegenben, az újonc monori Máltai Szeretetszolgálat ellen elért 10-1-es diadaltól eltekintve nem sok okuk volt az örömre Cerenkó Szabolcs tanítványainak: a Vasas kétszer is 8-2-re verte a gárdát, a Békéscsaba ellen itthon, a Monor ellen idegenben nem volt esély, Gyöngyösön egy félidőig tartották a lépést a szegediek, a Salgótarján és a Törökszentmiklós otthonában, valamint hazai pályán - Deszken - a Berettyóújfalu és az Ózd ellen sem volt szerencséje Ferenczi Andráséknak, hiszen szoros meccseken maradtak alul. Legutóbb, az utolsó 2013-as meccsen már az idegenben vert kisebbik monori csapat is visszavágott. A gyenge szereplésről faggattuk

Cserenkó Szabolcs

vezetőedzőt. "Nyáron két erősségünket elvesztettük:

Berndt Dániel

az NB I-es UTC-hez igazolt, Kalános János pedig tanulmányai befejeztével hazaköltözött Budapestre, így az edzéseken nem tudott részt venni, de alkalmanként számíthattunk rá idegenbeli találkozókon. Kiválásukkal két gólerős játékos távozott tőlünk, s hiányukat egyelőre nem sikerült pótolnunk" - világított rá az egyik legnagyobb gondra a tréner, hozzátéve, ez sajnos az eredményeken, és a tabellán elfoglalt utolsó előtti pozíción is meglátszik. Másik magyarázata a gyengébb szereplésnek az összeszokatlanság is, hiszen más csapattal ellentétben az egyetemi gárda augusztusban nem tudja elkezdeni az érdemi munkát, a valódi felkészülést, hiszen a jelentős részében felsőoktatásban tanuló játékosok csak később tudnak bekapcsolódni, a tanév kezdetét követően, szeptemberben. A minőségi és mennyiségi problémákkal egyaránt küzdő csapat azonban általában tavaszra már jobban össze tud kovácsolódni, s Cserenkó Szabolcs nem kételkedik benne, hogy a folytatás jobban sikerül, mint az ősz. Az SZTE EHÖK SE hétfőn Békéscsabán pályára lépve a Pioneers Viharsarki FC ellen kezdi a 2014-es küzdelmeket, a csoport egyik élcsapatának otthonában. A békéscsabaiakkal jó meccseket szoktak vívni a szegediek, jóllehet eddig kevés sikerrel, s most sem a mieink a favoritok. A taktika is sejthető, kevéssé esélyesként vélhetően beállnak védekezni, s gyors kontrákból igyekeznek gólt, gólokat elérni a Tisza-partiak. Mint a vezetőedzőtől megtudtuk, az első számú kapus, Gombos Viktor combsérüléssel bajlódik, Bacher Dávid térde nincs rendben, mindkettejük játéka kérdéses. A csapat új játékosokkal is erősödik a hétfői rajtra: a Kecskemétről érkezett kapus Hajnal Donát mellett három mezőnyjátékos, Kovács József és a visszatérő Tóth Béla igyekeznek megkeseríteni az ellenfelek életét. "Jobb tavaszt szeretnénk produkálni mint őszt, de továbbra is szükségünk van minőségi labdarúgókra. Bízom benne hogy az elvégzett munkának beérik a gyümölcse és tovább gyarapítjuk a győzelmeink számát. Szeretném a balástyai nagypályás csapatomhoz is kivinni a fiúkat, hiszen ha ott is együtt edzenek az jól kiegészíteni heti egy tréningünket" - zárta beszélgetésünket Cserenkó Szabolcs. Az SZTE EHÖK SE idén először hétfő este 20 órától játszik a békéscsabai Pioneers Viharsarki FC ellen idegenben.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 6. forduló:

Energia SC Gyöngyös - SZTE EHÖK SE 9-4 (4-3)

. Szegedi gól: Várnagy 3, Ferenczi.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 7. forduló:

SZTE EHÖK SE - MVFC Berettyóújfalu II. 4-5 (1-2)

. Szegedi gól: Várnagy 3, Ferenczi.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 8. forduló:

Monori SE - SZTE EHÖK SE 10-3 (4-0)

. Szegedi gól: Kalános 2, Várnagy.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 9. forduló:

SZTE EHÖK SE - Ózd VSE 5-7 (1-2)

. Szegedi gól: Bacher2, Hegedűs, Várnagy, Ferenczi.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 10. forduló:

Bábolna Natural Meat FC - SZTE EHÖK SE 6-5 (2-0)

. Szegedi gól: Várnagy 2, Szokolai, Szűcs, Kozma.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 11. forduló:

Az SZTE EHÖK SE szabadnapos volt

.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 12. forduló:

SZTE EHÖK SE - Vasas FC 2-8 (0-2)

. Szegedi gól: Kovács J., Szente (öngól).

Férfi futsal NB II Keleti csoport 13. forduló:

Az SZTE EHÖK SE szabadnapos volt.

Férfi futsal NB II Keleti csoport 14. forduló:

SZTE EHÖK SE - MMSZ FC 2-7 (1-2)

. Szegedi gól: Kozma, Veress.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.