Közélet

Folytatja az ellenzéki egyeztetéseket az MSZP és az Együtt-PM

Folytatja az ellenzéki egyeztetéseket az MSZP és az Együtt-PM

2014. január 7., kedd
Folytatja az ellenzéki egyeztetéseket az MSZP és az Együtt-PM
Mesterházy Attila; Bajnai Gordon

Három órán át egyeztetett az Együtt-PM szövetség Bajnai Gordon vezette küldöttsége a szocialista párt vezérkarával kedden a két fél között nyár végén létrejött választási megállapodás kibővítéséről. A sajtónak csak a tárgyalások folytatásáról számoltak be, egyezség nem született.

Az Együtt-PM vezetői délre érkeztek és három órakor távoztak az MSZP Jókai utcai székházából. Nevükben

Szigetvári Viktor

társelnök nyilatkozott, de csak annyit árult el: folytatják a tárgyalásokat és minden olyan kérdés asztalon van, ami segítheti az ellenzék választási győzelmét. Az MSZP-nek és az Együtt-PM szövetségnek mindent meg kell tennie azért, hogy tavasszal kormányváltás legyen, olyan megállapodásra van szükség, amely hitet ad a még bizonytalan szavazóknak - mondta. A zárt ajtók mögött folyó tárgyalások részleteinek kiszivárogtatása nem szolgálná az érdekeiket, így csak a végeredményt közlik majd - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy a Demokratikus Koalíciót vezető

Gyurcsány Ferenccel

felvették-e a már kapcsolatot, Szigetvári Viktor nemmel válaszolt. Az Együtt-PM társelnöke azt mondta, nem adtak határidőt maguknak a megállapodásra, de az a cél, hogy a lehető leghamarabb mindenki számára elfogadható egyezség jöjjön létre, minden választókerületben csak egy baloldali jelölt legyen, és egyetlen ellenzéki szavazat se vesszen el. Elmondta, kiindulási alapnak tartják az MSZP és az Együtt-PM szövetség korábbi megállapodását, mert "nem vetődött fel olyan igény, hogy ezt felszámolják". Szigetvári Viktor nem válaszolt arra, hogy még kedd este folytatják-e tárgyalásokat.

Bajnai Gordon

hétfőn az ATV reggeli műsorában és az MTI-nek küldött közleményben ismertette: a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között, ezért tárgyalást kezdeményez a szocialistákkal a korábban kötött választási megállapodás kibővítéséről. Az MSZP-t irányító országos választási bizottság hétfő este hatalmazta fel a Mesterházy Attila vezette szocialista delegációt a tárgyalásokra, amelyek kedden el is kezdődtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.