Sport

Floorball: torpedózással javítana az SZFE + FOTÓK, VIDEÓ

Floorball: torpedózással javítana az SZFE + FOTÓK, VIDEÓ

2014. január 25., szombat
Floorball: torpedózással javítana az SZFE + FOTÓK, VIDEÓ
szegedife_floorball_edzes13_gs

Lassan tíz esztendeje, hogy gyökeret vert Szegeden a jégkorong szárazföldi megfelelőjének teremváltozata, a floorball. A Szegedi FE a másodosztályban vitézkedve vaárnap idegenben készül javítani eddigi gyengébb szereplésén.

A Szegedi Floorball Egyesület 2005 óta van jelen városunk sportéletében. Mint a csapat egyik alapítótagja,

Feil Balázs

a SZEGEDma.hu-nak elmondta, baráti társaságként jött létre együttesük, de a maghoz hamar csatlakoztak további tagok, tovább bővült az egyesület, amelynek jelenleg 12 tagja van. A csapat edzéseit kedd esténként 18, illetve péntek esténként 19 órától tartja a szabadkai úti Fodor-szakközépiskola tornatermében, itt vívják bajnoki mérkőzéseiket is. "Csapatunk indulása óta részt vesz az országos bajnokságban. Az elmúlt évben kissé visszacsúsztunk, de a nyári szünetet követően augusztus második felében kezdve az alapozást, rengeteg taktikai elemet gyakorolva sokat csiszoltunk a játékunkon. A 2013-214-es szezonban a másodosztályban szerepelünk, most tartunk az idény felénél. Bízunk benne, hogy az idei sikeres évünk lesz, tovább tudjuk növelni létszámunkat és kicsit feljebb tudunk kapaszkodni a tabellán" - közölte a floorballos. A Szegedi FE jelenleg a nyolccsapatos mezőnyben a 6. helyen áll az OB II-ben, s vasárnap a 9. fordulóbeli meccsüket vívják a Torpedo Justitia vendégeként 16 órától. A fővárosi egység egyike azon két csapatnak, amely ellen eddigi két diadalának egyikét aratták a szegedi "parketthokisok", ősszel 8-5-re diadalmaskodtak hazai környezetben. Van javítani valója a Tisza-parti egységnek, hiszen ezen kívül csak a sereghajtó Neumann Wombats ellen sikerült győzni egy héttel később Szegeden (14-4), azután viszont vereségek sora jött - a nyitófordulóbelivel együtt összesen öt fiaskót jegyez a gárda. Az előrébb lépésre ugyanakkor van esély, hiszen egy meccsel kevesebbet is játszottak a szegediek.

A SZEGEDma.hu a csapat edzésén járt a héten!

http://www.youtube.com/watch?v=ia_Jlw3duGw

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.