Közélet

Fidesz: Mesterházy Attila kérjen bocsánatot!

Fidesz: Mesterházy Attila kérjen bocsánatot!

2014. január 27., hétfő
Fidesz: Mesterházy Attila kérjen bocsánatot!

A Fidesz bocsánatkérést vár Mesterházy Attilától, miután a baloldali ellenzéki pártok szombati nagygyűlésén "kötél általi halált ígért politikai ellenfeleinek" a Gyurcsány-koalíció. Ezt Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója mondta hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott: "ha valaki kötelet ajánl politikai ellenfeleinek, akkor azt egy miniszterelnök-jelöltnek kötelessége visszautasítani és nem jóváhagyólag egyetérteni vele". Azt gondolom, hogy ez alkalmassági kérdés - tette hozzá.

Kocsis Máté

közölte, azt kérik az MSZP elnökétől ismerje be, mi történt, mindenki számára hallható bekiabálásokat ne próbáljon meg cáfolni, és kérjen bocsánatot minden jóérzésű magyar embertől, kérjen bocsánatot ezért a kijelentésért annak ellenére is, hogy nem ő mondta. Elmondta, azért is bocsánatot kell kérnie az ellenzéki politikusnak, hogy egyetértőleg utalt vissza erre a kijelentésre. Emlékeztetett arra, hogy

Mesterházy Attila

, aki ennek a koalíciónak "jobb híján a miniszterelnök-jelöltje", hétvégi beszédében többször említette politikai ellenfeleit, eközben a közönség soraiból többször is bekiabáltak, hogy "kötelet". Mint mondta, ahelyett, hogy az ellenzéki kormányfőjelölt visszautasította volna ezt az ötletet, a mondandójának a végén egyetértőleg még vissza is utalt az elhangzottakra: "nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak". A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint azzal, hogy Mesterházy Attila letagadta a történteket, elkövetett még egy hibát: hazudott. Az MSZP elnökétől ezért azt is kérik - folytatta- , hogy hagyja abba a hazudozást, "napnál világosabb ugyanis, hogy mi történt, tisztán hallhatta mindenki a híradásokban, hogy mi hangzott el, és azt is tisztán hallhatta mindenki, hogy Mesterházy Attila erre hogyan reagált". Kitért arra, hogy Mesterházy Attila a "börtön" szó mögé próbál bújni, azt mondta, hogy ő így hallotta. A baj ezzel az, hogy a "börtön" és a "kötél" magyar szavaknak teljesen más a hangzása - érvelt. A kommunikációs igazgató azt sem tartotta szerencsésnek, hogy egy miniszterelnök-jelölt esetleges hatalomra kerülése esetén maga ajánl börtönt embereknek. Ezt a bekiabálást nem lehet annyival elrendezni, amivel Mesterházy Attila a saját lakájmédiájában elrendezte - vélekedett. A politikus azt mondta, nyilvánvaló volt, hogy

Gyurcsány Ferenc

DK-elnök megjelenésével elszabadulnak az indulatok, és felüti fejét az erőszak és a brutalitás. Számítottak arra is, hogy a Gyurcsány-koalíció mindent meg fog tenni a hatalom visszaszerzése érdekében - közölte. Hozzátette: megkérik Mesterházy Attilát, hogy fékezze meg ezeket a folyamatokat. Kérdésre válaszolva Kocsis Máté azt mondta, a szervezeti kultúrát tükrözi, hogy egy párt nagygyűlésén olyan politikai várományosok ülnek, akik ilyet kiabálnak. Megjegyezte, hogy azt is meg kellene vizsgálni, ki kiabált be, milyen funkcionáriusa a Gyurcsány-koalíciónak. Kocsis Máté azt mondta, Mesterházy Attiláék megtanulhatták volna a bajai hamisítási botrányból, amikor az ellenfeleiket akarták lejáratni, hogy előbb-utóbb minden kiderül, és világos lesz mindenki számára, ez is egy újabb trükk. A Gyurcsány-koalícióhoz, a baloldali pártokhoz lojális médiafelületek a bajai botrányhoz hasonlóan most is hosszan magyarázzák, hogy Mesterházy Attila nem is hallhatta a bekiabálást - fűzte hozzá. Egyetlenegy kormánypárti kongresszust sem tudnának mondani, ahol ilyen bekiabálás az elnök beszéde alatt elhangzott volna - mondta. Arra a kérdésre, miszerint nemrégiben egy magas rangú uniós tisztségviselő azt nyilatkozta, hogy a villamos energia kiskereskedelmi árának szabályozása miatt több tagállam, köztük Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárás indulhat, Kocsis Máté azt mondta, nem az első eset, hogy a közvetlenül a rezsicsökkentésről szóló döntés bejelentése után hirtelen uniós eljárással fenyegetik az országot. Éppen erről szól a tavaszi választás, hiszen a kormánypártok többször világossá tették, hogy kiállnak a rezsicsökkentés politikája mellett - hangsúlyozta. A kormány eddig is megvívott minden uniós vitát ezzel kapcsolatban, ezután is meg fogja vívni - jelentette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.