Közélet

Fidesz: az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is

Fidesz: az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is

2014. január 5., vasárnap
Fidesz: az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is

A Fidesz szerint míg a szocialisták oktatási rendszere megbukott, addig ma az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is, a pedagógusoknak béremelési programot indított, az állami szerepvállalással pedig lehetővé válik, hogy egységes színvonalúak és ingyenesek legyenek a tankönyvek.

A Fidesz sajtóirodája ezt arra reagálva közölte vasárnap az MTI-vel, hogy

Kunhalmi Ágnes

, az MSZP elnökségi tagja az inkvizícióhoz hasonlította, amit a Fidesz az oktatás területén csinál. Az ellenzéki politikus bírálta a Nemzeti Tankönyvtanács létrehozását, amellyel - szerinte - a kormány az állami tankönyvellátás "katasztrofális" terjesztési problémáit kívánja orvosolni. A szintén MSZP-elnökségi tag,

Szanyi Tibor

a tájékoztatón azt mondta, "

Orbán Viktor

és kormánya lopásra rendezte be saját uralmát", és semmit nem tett azon családok érdekében, akik nincstelenné váltak devizahiteleik miatt. A Fidesz sajtóirodájának közleménye szerint a szocialisták kormányzásuk alatt több száz kistelepülés iskolájára tettek lakatot, több ezer pedagógust tettek utcára, iskolarendszerükből pedig tömegével kerültek ki a funkcionális analfabéták. A mai munkanélküliek közül több mint kétszázezer csak az általános iskoláig jutott és 26 ezernek általános iskolai végzettsége sincs. A szocialisták oktatási rendszere megbukott, tömegeket ítélt kudarcra, munkanélküliségre és segélyezésre - írták, hozzátéve, az MSZP a tankönyvellátást is privatizálta, amely miatt a tankönyvárak és ezzel a szülők terhei jelentősen emelkedtek. A sajtóiroda hangsúlyozta, ma az állam felelősséget vállal a legkisebb iskoláért is, a pedagógusoknak a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelési programot indította. Az állami szerepvállalásnak köszönhetően az is lehetővé válik, hogy egységes színvonalúak és ingyenesek legyenek a tankönyvek - tették hozzá. Kitértek arra is, hogy a szocialistákkal ellentétben - akik sorozatos megszorításokkal, adóemelésekkel és devizahitelekkel elszegényítették a családokat - a Fidesz-kormány csökkenti a családok és a szülők terheit. A hátrányos helyzetű gyermekeket ma ingyenes gyermekétkeztetés, ingyenes tankönyv, kormányzati ösztöndíj és szociális üdültetés segíti - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.