Közélet

Fidesz: a Gyurcsány-korszakkal ellentétben ma a magyar termelőket segíti a kormány

Fidesz: a Gyurcsány-korszakkal ellentétben ma a magyar termelőket segíti a kormány

2014. január 11., szombat
Fidesz: a Gyurcsány-korszakkal ellentétben ma a magyar termelőket segíti a kormány

A Gyurcsány-korszakkal ellentétben ma a magyar termelőket, élelmiszereket és gazdaságokat segíti a kormány minden eszközzel - közölte Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke szombaton az MTI-vel.

A kormánypárti politikus

Gőgös Zoltán

, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke és

Harangozó Gábor

bizottsági tag közös szombati közleményére reagált, amely szerint a vidékfejlesztési miniszter "sikerjelentésével ellentétben" 2013-ban is folytatódott a vidék Magyarországának rombolása. A szocialista politikusok egyebek mellett azt állítják, hogy a tavaly elfogadott új földtörvény kisemmiz 2 millió földtulajdonost, és 106 ezer mezőgazdasági alkalmazott munkahelyét kockáztatják azzal, hogy a termőföldet Fidesz-közeli gazdálkodóknak juttatják.

Font Sándor

közleményében úgy vélekedett, hogy a szocialisták a vidékpolitikában is visszaállítanák a

Gyurcsány

-korszakot, amikor a magyar gazdák helyett spekulánsok, kiváltságos zöldbárók és a külföldi érdekek uralták a magyar földeket és a mezőgazdaságot. A szocialisták elismerték, hogy visszacsinálnák a Földet a gazdáknak programot is, amely 250 ezer hektár állami termőföld bérletét teszi lehetővé, és megtízszerezte a családi gazdálkodások és a magyar gazdák által használt földek arányát - közölte. A politikus kiemelte, hogy a jelenlegi kormány alatt 6 ezer gazdálkodó megélhetését biztosítja az állam, szemben a szocialista kormányzással, amikor mindössze 600 gazdálkodónak biztosította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.