Sport

Férfi kézilabda Eb: Lendületből az osztrákok ellen

Férfi kézilabda Eb: Lendületből az osztrákok ellen

2014. január 21., kedd
Férfi kézilabda Eb: Lendületből az osztrákok ellen

Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint lendületből kell lejátszani szerdán az osztrákok elleni mérkőzést a dániai férfi Európa-bajnokság herningi középdöntőjének záró fordulójában.

A szakember a kedd esti tréningen az MTI-nek azt mondta, bízik benne, hogy a csapat úgy léphet pályára a Jyske Bank Boxenben, hogy addigra már biztos a helye Európa legjobb nyolc csapata között. Ehhez az kell, hogy előzőleg - a papírformának megfelelően - a macedónok ne nyerjenek a spanyolok ellen. "Biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan motiváltan fogunk küzdeni, mint eddig, és remélem, minden játékos egészséges lesz" - mondta a szakember, arra utalva, hogy a keret nagy részén egy vírusos fertőzés ment keresztül.

Mocsai

hozzátette: gondolkodott a fiatal

Zdolik Bence

szerepeltetésén is, de a balatonfüredi átlövő - aki

Varsandán Milánhoz

hasonlóan még csak szokja az Eb hangulatát - kötőhártya-gyulladást kapott, így aligha játszhat majd.

Ancsin Gábor

, akinek a dánok elleni meccsen megsérült a térde, egy speciális bandázsban érkezett az edzésre, rövid idő után jelezte

Erdélyi Gábor

csapatorvosnak, hogy fájdalmai vannak. "Eléggé szúr a térdem a kitámasztásoknál. Folytatjuk még ma és holnap is a kezeléseket, nagyon remélem, hogy tudok majd játszani, de ez szerintem csak a mérkőzést megelőző bemelegítésnél dől majd el" - mondta Ancsin. Az osztrákokkal kapcsolatban Mocsai Lajos megjegyezte, hogy az izlandi

Patrekur Johannesson

által gondosan összerakott, kiváló csapat elsősorban az idegenlégiósokra épít. Hozzátette: irányító-átlövő poszton a magyar származású

Szilágyi Viktor

semlegesítése a legfontosabb feladat, és fel kell készülni négy-öt tipikus játékukra. Nem szabad hosszú támadásokat engedni nekik, amikor pedig nálunk a labda, akkor a várható hatos zónájuk elleni alapjátékainkat kell alkalmaznunk - mondta. A magyar válogatott a középdöntő szerdai záró fordulójában a pont nélküli osztrákok ellen lép pályára. Abban az esetben végezhet a csoport harmadik helyén és játszhat az ötödik helyért, ha győz, az izlandi csapat pedig úgy kap ki a dánoktól, hogy a Mocsai-csapatnak lesz jobb a gólkülönbsége. Az izlandiaknak jelenleg plusz három, a magyaroknak pedig mínusz öt a gólkülönbségük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.