Közélet

Fennállásának legnagyobb bevételét könyvelhette el a vadaspark 2013-ban

Fennállásának legnagyobb bevételét könyvelhette el a vadaspark 2013-ban

2014. január 11., szombat
Fennállásának legnagyobb bevételét könyvelhette el a vadaspark 2013-ban
bogomajom05_gs

Nem lehet oka panaszra a Szegedi Vadasparknak: látogatószámát tekintve történetének második legjobb évét zárta 2013-mal, bevételeinek tekintetében pedig abszolút csúcsdöntő volt ebben az évben. Az új kifutók és különleges állatok egész évben izgalmas látnivalókkal szolgáltak vendégeik számára.

Tavaly egy leopárd teknős fióka születésének hírével indította a vadaspark az évet, ez 2014 januárjában is így történt. A ritka teknősfaj kicsinye jó ómen lehet az új esztendőre, hiszen a tavalyi év is igen sok sikert hozott az intézmény életében: bevételüket ismét sikerült növelniük, több fejlesztést is megvalósítottak, ráadásul látogatószám szempontjából eddigi fennállásuk második legjobb évét tudhatják maguk mögött.

Közel kétszázezren látogattak ki tavaly

Pedig a tavasz nem indult szerencsésen. A márciusi havazás, az esős és hideg időben jóval kevesebb keresték fel a vadasparkot, mint az előző év tavaszán, így kezdetben a park nagy dobásának számító

fókakifutó

sem csábította be a várt vendégszámot. Végül az idő javulásával a látogatószám is növekedett, olyannyira, hogy nyáron rekordot könyvelhetett el a park. A hasonlóan kellemes, enyhe ősz továbbra is csábította az állatkertbe a családokat, így végül az összesített látogatószámot 185476 főben állapították meg a dolgozók. A bevételeink jelentősen nőttek, gazdaságilag a vadaspark történetének legsikeresebb évét zárta, köszönhetően annak is, hogy egyre bővültek a vállalkozói tevékenységek, melyek jelentősen hozzájárultak a bevételi díjhoz.

20130806_etiop_04

Az új lakók tekintetében sem lehet panasz: az állatgyűjtemény is jelentősen bővült, a múlt évhez számos olyan ritkaság érkezése és születése köthető, amely még egyedülállóbbá teszi a vadasparkot. Az év „nagy dobása” a borjúfókák bemutatása volt az állatkert központi részén felépült medencében, melyek tréningjét azonnal el is kezdték a dolgozók. Mellettük számos új jövevénynek örvendhettek a kilátogatók idén: gyönyörű fácánfajok (szatír tragopán és himalájai fényfácán); egy pár vörös panda; dzseláda páviánok és szirti borzok társultak a ritka keselyűfajok mellé a nyáron felépült

etiópiai-magasföld bemutatóban

; a világ legokosabb madarai, az

új-zélandi keák

; ritka orrszarvú leguánok és krokodiltejuk; a még ritkább valódi vámpírok, a

rőt vérszopó denevérek

. A legnagyobb zoológiai szenzációnak a

tompaorrú krokodilok

kikelése, a

fekete bőgőmajom

, az

Alaotra-tavi bambuszmaki

, valamint a

sörényes hangyász

születése számított. A karmosmajmok, az arák, az emuk, a Bennett-kenguruk és csupasz turkálók szintén nagyszámú újszülöttel, illetve kikelt fiókával gazdagították a gyűjteményt.

Állati híreket közölt a SZEGEDma

vadaspark03

Az intézmény egyre fontosabb profiljává kezdenek válni a játékos, szórakoztató, sok esetben izgalmas bemutatókkal tarkított rendezvények, amelyek mindig valamilyen témában szorosan kötődnek az állatkert természetvédelmi tevékenységéhez. Ezek száma a közönség nagy örömére, évről évre szaporodik, tavaly már elérte a 16-ot. Közöttük néhányra a

SZEGEDma hírportál stábja is kitelepült

, állati hírek és helyi érdekességek után kutatva. Portálunk idén is figyelemmel követi a vadaspark történéseinek legizgalmasabb mozzanatait!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.