Gazdaság

Elrendelte a bíróság a Gulliver Kft. csődeljárásának megindítását

Elrendelte a bíróság a Gulliver Kft. csődeljárásának megindítását

2014. január 20., hétfő
Elrendelte a bíróság a Gulliver Kft. csődeljárásának megindítását

A Fővárosi Törvényszék elrendelte a Gulliver Kft. csődeljárásának megindítását, az erről szóló határozat megjelent a Cégközlönyben.

A csődeljárás kezdő időpontja január 17.-e. A bírósági határozat szerint a végzés közzétételétől az adóst fizetési moratórium illeti meg, a bíróság által kirendelt vagyonfelügyelő a PARA Gazdasági Tanácsadó Kft. A hitelezők fennálló követeléseiket a végzés közzétételétől számított 30 napon belül - a csődeljárás kezdő időpontját követően keletkező követeléseiket pedig 8 munkanapon belül jelenthetik be az adósnak és a vagyonfelügyelőnek, a követelés nyilvántartásba vételéért fizetendő díjat ezzel egyidejűleg kell megfizetni a vagyonfelügyelő bankszámlájára. A követelés nyilvántartásba vételének feltétele az, hogy a hitelező annak 1 százalékát - de legalább 5000 forintot és legfeljebb 100 000 forintot - nyilvántartásba vételi díjként befizessen a vagyonfelügyelő pénzforgalmi számlájára. A határidők elmulasztása esetén a követelést nem veszik nyilvántartásba - olvasható a csődeljárás megindításáról szóló végzésben. A csődfeljárás megindításáig a játékáruház ideiglenes fizetési haladékot kapott. A Gulliver tavaly decemberben folyamodott csődvédelemért, azt követően, hogy számlavezető bankja a karácsony előtti héten felmondta a szerződését és inkasszózott. A cég 27 boltja (a Bambini bolthálózat üzleteivel együtt) december 21-én szombaton zárt be, a webáruháza pedig már előző este leállt. A nyilvános cégadatok szerint a játékkereskedő cég 2011-ben 4,74 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, míg 2012-ben 4,08 milliárd forintot. Mérleg szerinti eredménye ugyanakkor mindkét évben veszteséget mutatott, 2011-ben meghaladta a 266 millió forintot, míg 2012-ben a 36 millió forintot. Tavaly november 29.-én közzétett adatai szerint az értékesítés nettó árbevétele 2013. első félévében 1,31 milliárd forint volt, miközben a vesztesége több mint 307 millió forintra nőtt. A cégvezetés az MTI megkeresésére egyelőre nem reagált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.