Közélet

Előzetesben a szilveszteri késelő

Előzetesben a szilveszteri késelő

2014. január 3., péntek
Előzetesben a szilveszteri késelő

Előzetes letartóztatásba került az az asszony, akit szilveszter napján vett őrizetbe a rendőrség emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A bíróság döntése alapján B. A.-né gyanúsított előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb egy hónapig, azaz 2014. február 3. napjáig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért kezdeményezte

B. A.-né

gyanúsított előzetes letartóztatását, mert megalapozott gyanú áll fenn arra, hogy a gyanúsított 2013. december 31-én 17 óra utáni időpontban, egy családi veszekedés során, lakásukon két helyen megszúrta férjét annak mellkasán egy 16 cm pengehosszúságú késsel. B. A.-né gyanúsított ezt követően segítséget kért szomszédjától, közölve, hogy „leszúrtam a férjemet”. A kiérkező mentősök megkezdték a sértett ellátását, aki azonban a klinikán elhunyt. A gyanúsított által megvalósulni látszó bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett (öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés), így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a hatóság elől elszökne, vagy elrejtőzne, ezért előzetes letartóztatása mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész, valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett -

olvasható a Szegedi Ítélőtábla honlapján

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.