Bulvár

Élő védett madarakat találtak egy török férfinél Röszkén

Élő védett madarakat találtak egy török férfinél Röszkén

2014. január 7., kedd
Élő védett madarakat találtak egy török férfinél Röszkén
madarcsempesz

Védett madarakat, élő tengeliceket találtak egy francia autóban Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-Alföldi Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező török férfi által vezetett, francia rendszámú személygépjármű ellenőrzése során a hátsó ülésen egy bevásárlótáskában elhelyezett kalitkában hat élő tengelicet találtak. Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa előzetes szakvéleménye alapján a madarak védett fajhoz tartoznak, ezért szállításukhoz engedély szükséges. A pénzügyőrök a madarakat lefoglalták, és biztonságba helyezték a Kiskunsági Nemzeti Parkban. A török férfi ellen a rendőrség természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.