Közélet

Elkezdte az szja-bevallási nyomtatványok postázását a NAV

Elkezdte az szja-bevallási nyomtatványok postázását a NAV

2014. január 14., kedd
Elkezdte az szja-bevallási nyomtatványok postázását a NAV

Elkezdte a szja-bevalláshoz szükséges nyomtatványok postázását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság kedden az MTI-vel.

A NAV az adózói szokásokat figyelembe véve állította össze az szja-egységcsomagokat, így csak azt tartalmazza, amire az adózónak szüksége van a bevallási kötelezettsége teljesítéséhez. A nyolcféle csomagból az egyik elektronikus formátumú, és azok ügyfélkapus tárhelyére érkezik, akik az előző évben elektronikus úton nyújtották be bevallásukat - írták. Felhívták a figyelmet arra, hogy a munkavállalóknak január 31-ig kell nyilatkozniuk arról, kérik-e munkáltatójuktól adójuk megállapítását, illetve a 2013-as bevallásuk elkészítését. Ha a munkáltató nem vállalja dolgozója kérésére a bevallás elkészítését, akkor tájékoztatnia kell a dolgozót az egyszerűsített bevallás, valamint az adónyilatkozat lehetőségéről. Az egyszerűsített bevallást az adóhivatal készíti el akkor, ha az adózó február 17-éig nyilatkozatban ezt kéri. Valamennyi szükséges nyilatkozat, illetve információ elérhető a NAV honlapján, a www.nav.gov.hu oldalon - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.