Bulvár

Egyre kevesebb a karácsonyi kárbejelentés az Aegonnál

Egyre kevesebb a karácsonyi kárbejelentés az Aegonnál

2014. január 12., vasárnap
Egyre kevesebb a karácsonyi kárbejelentés az Aegonnál

A mostani karácsonyi-újévi időszakban 1270 kárt jelentettek az Aegon Magyarország biztosító ügyfelei 55 millió forintos kárértékkel, két éve kétszer ennyi kárra közel dupla ennyit fizettek ki - közölte a biztosító csütörtökön az MTI-vel.

A piacvezető lakásbiztosítónál a 2012-es év végi időszakban 1765 kárt jelentettek az ügyfelek, a kifizetés pedig 63,5 millió forintot tett ki. 2011-ben 2580 kárra jutott 99,5 millió forint kifizetés. A legutóbbi esetek többségében a kárösszeg viszonylag alacsony - 500 ezer forint alatti - volt, de a bejelentések egyötöde milliós nagyságrendű kárral járt. A legnagyobb bejelentett kár több 10 millió forintot tett ki, a tüzet - az előzetes vizsgálatok szerint - rövidzárlat okozta. A legtöbb kárt még mindig a karácsonyfaizzók, illetve csillagszórók okozzák, de gyakoriak a főzéskor, sütéskor kifröccsenő forró olaj okozta égési sérülések is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.