Közélet

Orvosi műhiba miatt halhatott meg a daganatos kislány

Orvosi műhiba miatt halhatott meg a daganatos kislány

2014. január 15., szerda
Orvosi műhiba miatt halhatott meg a daganatos kislány

Egy daganatos kislány halála miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség két orvos és egy ápoló ellen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a vádirat szerint a két orvos, valamint az ápoló a daganat eltávolításával járó műtétet követő kezelés során összekeverték és felcserélték a gerinccsatornába, illetve az intravénásan beadandó készítményeket. A vádlottak olyan személyt is bevontak a kezelésbe, aki nem rendelkezett megfelelő szakképesítéssel, alkalmassági vizsgával. A kislány a gerinccsatornába olyan készítményt is kapott, amely csak vénásan lett volna adható. A kialakult szövődmények miatt a gyermek a hetedik napon elhunyt – tudatta az ügyész. Az ügyészség a két klinikai orvost és ápolót halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és indítványában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.