Közélet

DK: Gyurcsány privatizált, ügyeskedett, Orbán viszont zsákmányt szerez + FOTÓK

DK: Gyurcsány privatizált, ügyeskedett, Orbán viszont zsákmányt szerez + FOTÓK

2014. január 22., szerda
DK: Gyurcsány privatizált, ügyeskedett, Orbán viszont zsákmányt szerez + FOTÓK
nagy_huszein_tibor01_gs

A Demokratikus Koalíció országos elnökségi tagja beszélt Szegeden arról, hogy Botka tudta, lecsúszik a listán, Kínában pedig akasztanak azért, amit Orbánék csinálnak.

A Demokratikus Koalíció szegedi szervezetének keddi fórumán

Nagy Huszein Tibor

országos elnökségi tag beszélt a SZEGEDma.hu-nak az ellenzéki összefogásról. Elmondta többek között, hogy aki nem az ellenzéki összefogásra szavaz, az

Orbán

rendszerére szavaz, amit le kell váltani, hogy ne süllyedjen a magyar politika kétpártrendszer szeretem-gyűlölöm kettősségének szintjére. Szerinte most zsákmányszerzés folyik a közéletben, egy szűk politikai elit érdekkörei mentén, közben a kisemberek félnek, nem merik vállalni véleményüket, ezért nincs kormányváltó hangulat. Az összefogás kapcsán megkérdeztük a politikust, hogy teljesnek és elégségesnek érzi-e ezt, miközben arról szólnak a hírek, hogy több baloldali erő külön indul, ráadásul itt Szegeden sem fogadták az ellenzéki szimpatizánsok kitörő örömmel, hogy

Botka László

a beígért listás második helyről előbb a negyedik, majd

Gyurcsány Ferenc

javaslatára az összefogás elitjébe lépő

Fodor Gábor

miatt a hatodik helyre szorult. A DK elnökségi tagja szerint az köztudott és elfogadott volt, hogy az összefogás érdekében két hellyel hátrébb kerülnek a listán az MSZP-s politikusok, azt viszont sajnálja, hogy lesznek ellenzéki szereplők, akik külön indulnak el a körzetekben, hiszen minden szavazat, ami nem az ellenzéki összefogásra érkezik, Orbánt segíti. Nagy Huszein Tibor szerint Orbán érdeke hosszú távon egy kétpártrendszer kialakítása, ahol kialakul egy szeretem-gyűlölöm viszony. „Az emberek azért nem hiszik el, hogy le lehet váltani a kormányt, mert félnek kifejezni véleményüket, nem tudják, hogy kimondhatják-e anélkül, hogy elveszítsék állásukat. Ma egy jól látható zsákmányszerzés folyik, egy szűk politikai elit érdekkörében” - tette hozzá. „Nagyon meglep, hogy most, mikor ez az összefogás létrejött, sokan elcsodálkoztak azon, hogy kik fogtak össze. Mindenki pontosan tudta, hogy ezek a politikai erők működhetnek együtt ellenzékben” - emelte ki. Arra a kérdésünkre, hogy többen az összefogás szereplőinek személye kapcsán vetik fel a hitelesség kérdését, gondolunk itt az említett zsákmányszerzés kapcsán arra, hogy Gyurcsány Ferencet pártállami múltja eleve predesztinálhatta a rendszerváltáskor egy előnyösebb gazdasági helyzetbe. „Én nem ismerem, hogyan vett részt Gyurcsány Ferenc a privatizációban. A kérdés most nem az, hogy milyen konstrukcióval vett részt a folyamatban az akkori lehetőségeket kihasználva, hanem az, hogy a vagyonát politikusként, a politikai hatalmával visszaélve szerezte-e meg, vagy előtte már rendelkezett vele. Orbán Viktor soha nem dolgozott, nem privatizált, ma állítólag az ország egyik leggazdagabb embere. Ha valaki a tisztségét használja fel arra, hogy az ország vagyonát sajátjaként kezelve azt hazavigye, nem hasonlítható össze semmilyen más gazdasági tevékenységgel, még akár az ügyeskedéssel sem, Kínában ezért még ma is akasztanak. A legsúlyosabb bűn az én szemeben az, ha valaki a választott tisztségével visszaélve, azt felhasználva lopja meg azokat, akik őt megválasztották” - mondta el, majd a törvénykezést kérdőjelezte meg a politikus kifejtve, hogy a kormány a saját kénye-kedve szerint változtatja a törvényeket. Szerinte a jelenlegi alkotmány sem az államot korlátozza az állampolgárok érdekében, ami a feladata lenne, hanem az állampolgároktól védi meg az államot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.