Közélet

Délután is több helyen megdőlt a napi melegrekord

Délután is több helyen megdőlt a napi melegrekord

2014. január 5., vasárnap
Délután is több helyen megdőlt a napi melegrekord

A kora hajnali legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok után a maximumhőmérsékleti rekord is több helyen megdőlt délután Magyarországon. Kaposváron 16 Celsius-foknál is melegebb volt vasárnap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: egy hidegfront előtt vasárnap dél felől meleg levegő érkezett a Kárpát-medence fölé, és annak ellenére, hogy felhős volt az ég, megdőlt a melegrekord. Mostanáig január 5-én 13,8 fok volt az abszolút rekordhőmérséklet, amit 2005-ben Szentgotthárdon, illetve 1919-ben Túrkevén mértek. Most Győrben, Pápán, Kisbárapátiban is 14 fok felé emelkedett a hőmérséklet. A legmelegebb Kaposváron volt, ahol 16,3 fokot mértek. Vasárnapra virradóra több helyen is megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. A Zala megyei Iklódbördőcén volt a legenyhébb a hajnal, ahol még a leghidegebb órában is 10,4 Celsius-fokot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint a jövő héten is többször borult, ködös, ám többnyire enyhe idő lesz, a hétvégén viszont már többfelé lehetnek mínuszok, néhol hózápor is előfordulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.