Kultúra

Cseh Tamással ünnepelte a Magyar Kultúra Napját a Somogyi + FOTÓK

Cseh Tamással ünnepelte a Magyar Kultúra Napját a Somogyi + FOTÓK

2014. január 23., csütörtök
Cseh Tamással ünnepelte a Magyar Kultúra Napját a Somogyi + FOTÓK
SZS20140122_cseh_tamas_a_somogyiban_021

„Képek dala” címmel nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtárban Cseh Tamás grafikáiból és személyes tárgyaiból szerdán. A dátumválasztás sem véletlen, hiszen január 22. egyrészt a Magyar Kultúra Napja, másrészt e napon született 71 évvel ezelőtt az előadóművész Budapesten.

A tárlaton első sorban

Cseh Tamás

első alkotói korszakában, a hatvanas években készült grafikák másolatai jelennek meg, illetve olyan fotók, levelek és tárgyak, amelyek a művész életébe, hétköznapjaiba adnak némi bepillantást. A kiállítást

Bérczes László

rendező, művészeti vezető, a „Cseh Tamás beszélgetőkönyv” címet viselő interjúkötet szerzője nyitotta meg. Neki a rendezvény kezdetén

Palánkainé Sebők Zsuzsanna

könyvtárigazgató

Császár Bíró Éva

, Cseh Tamás özvegye kérésére egy emlékérmet adott át, ami így tulajdonképpen visszakerült eredeti tulajdonosához. Az érmet ugyanis Bérczes László kapta egy félmaratonon, amit az akkor még élő, ám már súlyos beteg Cseh Tamásért teljesített. „Tamás kapcsán tilos a szomorkodás, ő az életszeretetet sugallja” – kezdte gondolatait a rendező. A Magyar Kultúra Napja és barátja születésnapja kapcsolatáról úgy fogalmazott, „méltók egymáshoz”. A kiállítás darabjairól elmondta, mind a művész lakásáról származnak, és ilyen formában, együtt még soha nem láthatta őket a nagyközönség. A tárlat február 22-ig tekinthető meg a Somogyi-könyvtár első emeleti olvasótermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.