Közélet

Csabai "borneósok" és szentesi dobosok az IH-ban! + VIDEÓ

Csabai "borneósok" és szentesi dobosok az IH-ban! + VIDEÓ

2014. január 29., szerda
Csabai "borneósok" és szentesi dobosok az IH-ban! + VIDEÓ
KALUNGU_feliratos(1)

A jazz-rock stílusban mozgó, Hendrix és Zeppelin-feldolgozásokkal operáló Borneo zenekar, valamint az afrikai, magyar és latin hangzásban is játszó Kalungu Ütőegyüttes lesz az IH Rendezvényközpont vendége január 30-án, csütörtök este hét órától.

A Borneo együttes 2008 nyarán alakult Békéscsabán. Azóta számos ismert és kiváló zenész megfordult a zenekarban, a jelenlegi felállás 2012 végén alakult ki. A legtöbben jazz-rock zenekarnak tartják őket,de zenéjük ennél sokrétűbb, egyfajta nyitott mai fúziós zenének mondható, amiben nincsenek tabuk és korlátok, szabadon nyúlnak a legkülönbözőbb témákhoz, stílusokhoz, legyen az jazz standard, blues és rock klasszikus vagy saját szerzemény. A repertoárjukon tökéletesen megfér egymás mellett

Miles Davis, Herbie Hancock

, a Weather Report,

Jimi Hendrix

és a Led Zeppelin, természetesen borneosítva. Az előadás lelke természetesen az improvizáció és a bensőséges kapcsolat a zeneélvező közönséggel. http://www.youtube.com/watch?v=7594CGeux4U A Kalungu Ütőegyüttes egy szentesi dobzenekar, 2004 óta játszanak a jelenlegi felállásban. Repertoárjuk sokrétű, szerepel benne kortárs, tradicionális, többek között afrikai, magyar és latin, valamint kísérleti zene is. Olykor ezeket vegyítik olyan stílusokkal, mint a rock vagy a jazz, gyakran nyúlnak nem szokványos hangszerekhez. Koncertjeiken erőteljes hangsúlyt kap az improvizáció, a zenei kreativitás és a humor. Koncertjüket az IH Rendezvényközpontban tekinthetjük meg január 30-án, csütörtök este hét órától. Jegyeket elővételben 500, a koncert napján 800 forintért válthatunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.