Közélet

Az Együtt-PM párbeszédet sürget az alapjövedelemről

Az Együtt-PM párbeszédet sürget az alapjövedelemről

2014. január 14., kedd
Az Együtt-PM párbeszédet sürget az alapjövedelemről

Az Együtt-PM a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló európai polgári kezdeményezés aláírására buzdít annak érdekében, hogy párbeszéd kezdődhessen a szegénység felszámolásának módjairól, az Európai Unió intézményei pedig foglalkozzanak a kezdeményezés lehetőségével és hatásaival.

Szabó Rebeka

független országgyűlési képviselő erről szóló, MTI-hez is eljuttatott keddi közleményében emlékeztetett: éjfélig lehet csatlakozni az európai polgári kezdeményezéshez. Az Együtt-PM politikusa közölte, a feltétel nélküli alapjövedelem olyan eszköz, amely egy közösség minden tagjának alanyi jogon biztosít egy adott jövedelmi szintet. Utalt a hazai kezdeményező, a LÉT-munkacsoport frissen megjelent tanulmányára, amely szerint a feltétel nélküli alapjövedelem egy olyan fenntartható, jövedelem-újraelosztó intézmény, amely egyszerre élénkítheti a helyi gazdaságot és teremthet nagyobb társadalmi integrációt. Az Együtt-PM a programjában megoldásként az együttműködési támogatást javasolja, amely esélyt ad a legrosszabbul élőknek a nyomorból való kitörésre - tudatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.