Közélet

Árjegyzéket kell közzétenniük a politikai hirdetést közlő sajtótermékeknek

Árjegyzéket kell közzétenniük a politikai hirdetést közlő sajtótermékeknek

2014. január 13., hétfő
Árjegyzéket kell közzétenniük a politikai hirdetést közlő sajtótermékeknek

Politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé az országgyűlési választást megelőző kampányidőszakban, amely előzőleg megküldte a hirdetési árjegyzékét az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) - közölte a szervezet hétfőn közleményben az MTI-vel, utalva a választási eljárásról szóló törvényben (Ve.) foglaltakra.

Az ÁSZ a választás kitűzésének közeledtével közzétett közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Ve. rendelkezése alapján (a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény szerint) sajtóterméknek minősülő, hatósági nyilvántartásban szereplő orgánumoknak a választás kitűzését követő öt munkanapon belül kell eljuttatniuk hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az ÁSZ-nak elektronikus vagy postai úton, illetve személyesen. Közölték, az ÁSZ a sajtóorgánumok hirdetési árjegyzékeit nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi "sajtótermékek szerinti bontásban". A lista a választás kiírása után a "Választás 2014" menüpont alatt tekinthető majd meg a www.asz.hu honlapon - fűzték hozzá. Jelezték, hogy az ÁSZ az árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, a tartalmukért felelősséget nem vállal. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a szavazást követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell, milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban, az ÁSZ pedig a részletes listát is közzéteszi a honlapján. Így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.