Közélet

A Tappancsnál várnak örökbefogadóra a méregtől elpusztult kutyus kölykei

A Tappancsnál várnak örökbefogadóra a méregtől elpusztult kutyus kölykei

2014. január 24., péntek
A Tappancsnál várnak örökbefogadóra a méregtől elpusztult kutyus kölykei
kutyakolyok

Három egészséges kutyakölyköt vettek magukhoz a Tappancs Alapítványnál, az Újszegeden méregtől elpusztult ebek egyikének kölykei jelenleg négyhetesek, örökbefogadásukra előjegyzést felvesznek.

Két szuka kutya pusztult el méregtől Szegeden, az egyiknek a kölykeit a Tappancs Alapítvány önkéntese gondozza.

Szerencsés Tilla

, az alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, a harmadik eb szerencsére nem evett a méregből, őt az alapítvány menhelyére szállították, most neki és a három teljesen egészséges kölyöknek keresnek szerető gazdit. „A kutyákat gondozó idős hölgy kórházba került, nincsenek hozzátartozói, ezért kellett a kutyákat ideiglenes befogadóhoz, illetve menhelyre szállítani, hiszen nincs, aki gondoskodjon róluk” – tette hozzá. Tillától megtudtuk, a négyhetes kölyköket jelenleg táppal etetik, s hathetes korukban megkapják a szükséges oltásokat is, ezután kerülhetnek a Tappancs menhelyére a többi állat közé. „Ilyen pici kutyákat nem lehet más állatok és sok ember közé vinni, mert könnyen elkaphatnak betegségeket, ráadásul jelenleg háromóránként esznek, de előjegyzést felveszünk örökbefogadásukra. Addig mi gondoskodunk róluk, s reméljük, hamar találunk az árváknak gazdát” – fogalmazott. Megtudtuk, a keverékek várhatóan középtermetűek lesznek, legalábbis az állatvédők erre következtetnek a tappancsuk méretéből. Az ügyben a rendőrségi nyomozás jelenleg is zajlik, egyelőre nem tudni, hogyan került a csigaméreg az újszegedi idős hölgy kutyái elé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.