Közélet

A Cineworld megvásárolja a Cinema City moziüzletágát

A Cineworld megvásárolja a Cinema City moziüzletágát

2014. január 11., szombat
A Cineworld megvásárolja a Cinema City moziüzletágát

Várhatóan 2014 márciusában egyesíti moziüzletágát a Cinema City International NV és a Cineworld Plc., miután utóbbi megvásárolja a Cinema City teljes, 503 millió font becsült értékű moziüzletágát, amelyet készpénzben és részvényben fizetnek ki - tájékoztatta szombaton az MTI-t a Cinema City magyarországi leányvállalatának marketingvezetője.

Buda Andrea

hozzátette, hogy jelenleg a Cinema City a legnagyobb multiplexmozi-üzemeltető Közép- és Kelet-Európában és Izraelben. A Társaság 99 multiplex mozit működtet 966 teremmel Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában és Izraelben. A Cineworld pedig a Nagy-Britanniában és Írországban piacvezető, a két országban 102 mozit üzemeltet 886 teremmel. A tranzakció nyomán Európa második legnagyobb mozi üzemeltetője jön létre; a kibővített vállalatcsoport 201 létesítményben 1852 teljesen digitalizált vetítőteremmel fog rendelkezni. Az egyesülés során a a Cineworld a Cinema City Internationalnek átadja részvényeinek 24,9 százalékát, továbbá 272 millió fontot készpénzben fizetnek meg, aminek egy része, 169 millió font, a Cinema City adósságainak visszafizetésére szolgál. A Cineworld az ügyletet részvénykibocsátásból és hitelből finanszírozza. A Cinema City 2012-ben 36,3 millió jegyet értékesített 7 országban. 2012-ben a Társaság 237,2 millió font árbevételt realizált, 50,9 millió font adózás előtti nyereséggel és 20,5 millió font nettó eredménnyel. A Cineworld 2012-ben 48 millió jegyet adott el, ami 358,7 millió fontnyi árbevételt jelentetett a cégnek. Ennek nyomán 67,1 millió font adózás előtti nyereséggel és 27,5 millió font nettó eredménnyel zárta az évet - tartalmazza közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.