Sport

Vízilabda: újabb rangadó, újabb tv-s meccs

Vízilabda: újabb rangadó, újabb tv-s meccs

2013. december 5., csütörtök
Vízilabda: újabb rangadó, újabb tv-s meccs
szivosmarton_beton_eger_mj-22

Az A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata péntek este ismét tv-s meccsen száll vízbe, 2013 utolsó nagy szegedi rangadóján, a Vasas ellen.

Vincze Balázs

együttese újabb rangadót vív a férfi vízilabda OB I-ben péntek este 18-15-től, az ellenfél a korábbi nagy rivális Vasas gárdája lesz. A csapatnak az utóbbi időben nem megy jól: eltekintve a szolnoki oroszlánbarlangban aratott, zsinórban harmadik, a parádés kupagyőzelemtől, a gárda sorra elbukta rangadóit. A bajnokságban kikapott a Szolnoktól, majd hazai környezetben fájóan sima vereség következett az Egertől is, legutóbb pedig a Honvéd ellen nem sikerült diadalmaskodni a Kőér utcában. E három alakulat meg is előzi Molnár Tamásékat a tabellán, s bizony a péntek esti ellenfél is ott topog a szegediek nyomában az 5. helyen.

ONLINE!

Az A-Híd Szeged VE - Lactiv-Vasas OB I-es férfi vízilabda bajnoki rangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetítis péntek este 18.15-től! Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a Vincze-csapat diadaláért!

A Vasasnál nagy változások történtek az elmúlt szezon óta, s még az elmúlt napokban is, a csapat idei szereplésén ez érzékelhető is. Alaposan átalakult a csapat kerete, négy meghatározó játékos távozott a csapattól: az újdonsült világbajnok kapus

Nagy Viktor

épp Szegedre igazolt, a német

Moritz Oeler

visszatért a Spandauba,

Hárai Balázs

Egerbe,

Vámos Márton

pedig Szolnokra szerződött. Maradt a piros-kékeknél a montenegrói

Drasko Brguljan

, az olimpiai bajnok

Steinmetz Ádám

és a rutinos

Katonás Gergely

, de továbbra is ott van a lajstromban

Barabás Botond, Fazekas Tibor, Hőna Dávid

és

Takács Bálint

is, csakúgy, mint

Angyal Dániel

, az U20-as vb-n 4.

Csapó Miklós

, valamint

Manhercz Ádám

is. Az angyalföldieknél folytatja továbbá

Manhercz Krisztián, Német Toni, Sedlmayer Tamás

és

Bendes Viktor

is a fiatal tehetségek közül. A csapat neve is változott, épp kedden jelentették be, hogy a TEVA gyógyszergyártó ugyan a csapat mögött marad, de egyik terméke nevét viselik ezentúl

Földi László

tanítványai Lactiv-Vasas néven. A Szeged szereplése az utóbbi időszakban váltott bukdácsolósra, a Vasasé idén alapból hektikus: az idén erősödött Fradival döntetlen a 2. fordulóban, majd kínos vereségek a Pécstől és a Kaposvártól, ráadásul mindkétszer hazai medencében, ugyanakkor mindezek tekintetében bravúrosnak tekinthető diadal a Debrecen ellen, szűk vereség a Szolnoktól, döntetlen a Honvéddal. Ezeket leszámítva kötelező meccseit hozta a csapat, legutóbb a BVSC-t győzték le 11-10-re. Botladozásaik oka számos sérülés, többen műtétre is szorultak az eddigiek során, emiatt eddig nem is tudott legerősebb összeállításában vízbe szállni a Földi-csapat. Péntek este azonban már csak a két csapat elmúlt esztendőkbeli összecsapásai nyomán kialakult presztízsből adódóan is bizonnyal forrni fog a víz az újszegedi sportuszodában, amikor 18.15-kor (a szokatlan kezdés oka a televíziós közvetítés) összecsap a két gárda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.