Közélet

Toroczkai: arányosság kell a megyei fejlesztési források elosztásában!

Toroczkai: arányosság kell a megyei fejlesztési források elosztásában!

2013. december 13., péntek
Toroczkai: arányosság kell a megyei fejlesztési források elosztásában!
toroczkai_sajttaj01_gs

A Csongrád megyébe érkező fejlesztési források lakosságszám-arányos elosztását szorgalmazza Toroczkai László. A jobbikos megyei politikus ezen felül egy nyitott egyesület létrehozását is fontosnak tartaná.

A megyei stratégiai program megalkotásánál a jobbikos megyei képviselő már jelezte, hogy a gazdaságélénkítés egyik fontos eszköze lehet a kis- és középvállalkozások segítése.

Toroczkai László

elmondta, módosult a megyei közgyűlés tagjai elé került anyag, melybe utólag beépítették a kkv-k támogatását, amit pozitív fejleményként értékelt a jobbikos politikus. „Egy olyan nonprofit nyitott egyesület létrehozását is javasoljuk a közgyűlésnek, amely kifejezetten a fiatal, kezdő munkavállalókat és vállalkozásokat támogatná, elindulásukat segítené. Ehhez szabadon csatlakozhatnának a 35 év alattiak” – közölte Toroczkai sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett, az Európai Unió más országaiban is probléma, hogy elvándorolnak a fiatalok hazájukból, ezért is fontos őket támogatni minden lehetséges eszközzel a megyei képviselő szerint. A nyitott egyesület lényege, hogy nem kizárólag közgyűlési tagokból állna, mint az a nonprofit gazdasági társaság, amit létrehoz a megyei közgyűlés, vagyis be szeretnék vonni a munkába azokat is, akik nem feltétlenül politikusok, közszereplők.

toroczkai_sajttaj02_gs

Toroczkai fontosnak tartja azt is, hogy a Csongrád megyei terület- és településfejlesztési operatív programon keresztül érkező forrásokat a lakosságszám arányában osszák el. Megjegyezte, természetesen vannak kiemelt projektek, de ehhez kellene közelíteni a jobbikos politikus szerint. „Fontos, hogy ne történhessen meg az, hogy a kistérségeknek járó támogatások esetében a kistérségen belül inkább erőpozícióban lévő települések elszippantsák más településektől a fejlesztési támogatási pénzeket” – szögezte le Toroczkai László. Ez ugyanis azt eredményezheti, hogy egyes Csongrád megyei települések még jobban leszakadnának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.