Közélet

Szent-Györgyi Albert vigyázza az adventi gyertya fényét + FOTÓK, HANG

Szent-Györgyi Albert vigyázza az adventi gyertya fényét + FOTÓK, HANG

2013. december 1., vasárnap
Szent-Györgyi Albert vigyázza az adventi gyertya fényét + FOTÓK, HANG
adventi_gyertya1_dugonics_ter12_gs

Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját, amely idén a Dugonics téren hirdeti az ünnepek közeledtét.

A hit, remény, szeretet és öröm szimbóluma az adventi koszorú négy gyertyája, melynek fénye idén a Dóm tér helyett a Dugonics teret világítja meg.

Szent-Györgyi Albert

szobrának szomszédságában vasárnap délután

Botka László

polgármester és

Kiss-Rigó László

megyéspüspök gyújtotta meg az elsőt közülük, békés ünnepeket kívánva Szeged város lakóinak. "Advent a várakozás, remény időszaka, a karácsony pedig mindannyiunk számára a legbensőségesebb ünnep. Szükség van rá, hogy kifejezzük: értékeinkben egyek vagyunk" - mondta az ünnepségen Botka László. A polgármester felhívta az egybegyűltek figyelmét, hogy a városban számos jótékonysági szervezet működik, melyeken keresztül adományaink rászoruló családok karácsonyát szépíthetik meg. Kiss-Rigó László azt tanácsolta a résztvevőknek: az ünnepek alatt fordítsunk egy kicsit több figyelmet egymásra és önmagunkra is egyaránt. "Minél jobbak vagyunk önmagunkhoz, annál jobbnak érezzük környezetünket is, és minél több szeretet adunk nekik, annál több marad nekünk" - hangsúlyozta a püspök. Az ünnepi gyertyagyújtáshoz a Szegedi Nemzeti Színház művészeiből összeállt kamaraegyüttes asszisztált, akik karácsonyi dalokkal varázsoltak adventi hangulatot a térre. Jövő vasárnap

Szabó Gábor

, a Szegedi Tudományegyetem rektora és

Juhász András

református lelkész lobbantja lángra a koszorú második gyertyáját.

Hallgassa meg Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyéspüspök ünnepi beszédét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.