Sport

Röplabda: 1,3 milliós szövetségi támogatást kap a Szegedi RSE

Röplabda: 1,3 milliós szövetségi támogatást kap a Szegedi RSE

2013. december 2., hétfő
Röplabda: 1,3 milliós szövetségi támogatást kap a Szegedi RSE
szrse_mrsz_roplabda_ia

Támogatói szerződést írt alá a Magyar Röplabda Szövetség és a Szegedi RSE, amelynek jegyében 1,3 millió forintos támogatáshoz jut két félév alatt a szegedi utánpótlás-nevelő klub.

A magyar állammal való megegyezés értelmében a Magyar Röplabda Szövetség az elkövetkező egy évre 329 millió forintos támogatást kap, amelyet a 16 támogatott kiemelt sportág - amelyek 2020-ig összesen 135 milliárd forintot kapnak, a röplabda 2,1 milliárdot - közül szervezetük a legmagasabb arányban ad át támogatást, klubfejlesztésre összesen 110 milliót, utánpótlásra további 35 milliót két félév alatt. A hétfő délelőtt, az újszegedi sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón

Poór Csaba

, az MRSZ elnöke elmondta, a szövetség közel 90 tagjából 57 egyesület pályázott, ebből két félév alatt 1 320 000 forintot ad az MRSZ az SZRSE-nek, amely az összeg első felét az elkövetkező napokban meg is kapja. "A cél úgy támogatni a klubokat, hogy legyen erejük munkájukkal bevonni a piaci tőkét is, hogy ne csak a pályázatokból éljenek, ezért az egyesületek fejlesztési programjainak is ennek kell megfelelnie számos kritériumnak" - hangsúlyozta az elnök, aki megjegyezte, április végén újult meg a szövetség vezetése, s első intézkedésük is az volt, hogy 40%-kal csökkentették a nevezési díjakat, hogy ezzel is könnyítsenek a nehéz helyzetben lévő sportág csapatait. Poór Csaba kiemelte, az Szegedi Röplabda SE-vel nem először találkozik, de már jól ismeri a komoly utánpótlásbázissal bíró klub hősies küzdelmét, amely a körülmények dacára is sikeres eredményekkel büszkélkedhet. Emlékeztetett, a szegedi röplabda múltja komoly, elég csak a Medikémia Szeged bajnoki címére, és

Nyári Sándor

edző komoly munkájára gondolni, de utánpótlás szinten is számos tornának ad otthont a Tisza-parti város, s a korosztályos csapatok országosan is remekel szerepelnek. Az a legfontosabb, hogy ezzel a támogatással új lendületet kapjon a szegedi röplabda. Kitért arra is, reméli a következő évben a város röplabdájának fejlődését tovább segítendő a város másik, röplabda-szakosztályokat üzemeltető egyesülete, az SZTE EHÖK SE is pályáz.

Varga Tamás

, az SZRSE elnöke közölte, a kapott támogatást nagyon sokrétűen kell felhasználniuk. "Mindenért mélyen a zsebünkbe kell nyúljunk, gyakran a szülők támogatására szorulunk. A szövetség támogatása segít előrelépnünk, amire szükségünk is van, hiszen minden korosztályban - a felnőtt és a junior kivételével - ott vagyunk az országos bajnokságokban" - fejezte ki örömét a klub elnöke, hozzá téve, hogy így a legszükségesebb felszerelésen kívül, és a legalapvetőbb költségeken felül is költhet a közel 150 gyerek sportolási lehetőségét biztosító klub. Varga Tamás hozzátette, bízik benne, a támogatás folyamatos marad, s reméli, a következő évben még többet is kaphat az egyesület. A sajtótájékoztató végén Poór Csaba és Varga Tamás ünnepélyesen aláírták a támogatói szerződést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.