Közélet

Az MSZP igazságos és fenntartható rezsicsökkentést ígér

Az MSZP igazságos és fenntartható rezsicsökkentést ígér

2013. december 18., szerda
Az MSZP igazságos és fenntartható rezsicsökkentést ígér

Az MSZP véleménye szerint a Fidesz a rezsicsökkentést csak 2014 májusáig kívánja fenntartani, az ellenzéki párt viszont azt ígéri, hogy kormányra kerülve olyan intézkedéseket vezetnek be, amelyek hosszú évekre tervezhetők, igazságosak és fenntarthatók lesznek - írták a szocialisták az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben.

Hangsúlyozzák, tisztában vannak vele, hogy az országnak rezsicsökkentésre szüksége van. Hozzáteszik, ezért támogatták a háztartások kiadásainak csökkentését, és meg is szavazták az erre vonatkozó intézkedéseket. Emellett viszont úgy gondolják, hogy a jelenlegi rezsicsökkentés hibás. Érvként hozzák fel, hogy az intézkedés "a medencéjüket fűtő gazdagoknak" sokkal jobban kedvez, mint azoknak a kevésbé tehetőseknek, akiknek a terhei csak pár száz forinttal mérséklődtek. A Fidesz soha semmit nem adott a szegényebbeknek, az elesetteknek - jelentik ki. "

Orbán

és társai" négymillióra növelték a létminimum alatt élők számát, másfél millió embert taszítottak mélyszegénységbe, és csaknem félmillió gyermeket hagynak éhezni - írják. A mostani rezsicsökkentést is a szegények átverésére próbálják felhasználni, "hogy aztán áprilisban elvehessék" - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.