Bulvár

Próbaidős volt a röszkei szentségtörő

Próbaidős volt a röszkei szentségtörő

2013. december 5., csütörtök
Próbaidős volt a röszkei szentségtörő

Visszaeső, ráadásul próbaidős volt a röszkei templom perselyét és kegytárgyait ellopó férfi.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta annak a röszkei férfi előzetes letartóztatásának az elrendelését, aki 2013. december 1. napján éjjel 11 óra körüli időben a röszkei Római Katolikus Templom oldalán lévő faajtó alsó kazettáját kifeszítve

a templomba bemászott

, majd a templomban levő üvegajtót is kitörte. Ezt követően a gyanúsított eltulajdonított a plébánia tulajdonában álló kegyeleti tárgyakat, kelyheket, gyertyákat, valamint 30 ezer készpénzt is mindösszesen több, mint 50 ezer forint értékben. Figyelemmel arra, hogy a kisebb kárt okozó, dolog elleni erőszakkal lopás bűntettének minősülő cselekményét gyanúsított végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően bűnismétlés veszélye okán rendelte el egy hónapi időtartamra. A végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.