Közélet

Petruska András karácsonyi koncertje Szegeden! + JÁTÉK

Petruska András karácsonyi koncertje Szegeden! + JÁTÉK

2013. december 7., szombat
Petruska András karácsonyi koncertje Szegeden! + JÁTÉK
petruska_karacsony_web

Petruska András október óta nem koncertezik, hogy minden idejét új projektjének szentelve dalokat írhasson. Idén utoljára a szegedi IH Rendezvényközpontban lesz hallható december 12-én, amikor vendégével, Upor Andrással lép színpadra. Játsszon velünk, nyerjen páros belépőt a koncertre!

Petruska András

koncertjei az egyedi játéktechnika, a szakmai virtuozitás és a határtalan fantázia, a humor ötvözetei. Ennek az összetettségnek köszönhetően olyan, mintha egy soktagú zenekar muzsikálna, míg valójában egyedül András áll a színpadon és amit használ az csupán a gitárja és önmaga. 2010-ben indult szóló pályafutása alatt és a háta mögött álló, több mint 500 klub- és fesztivál fellépéssel, valamint két kiadott kislemezzel rengeteg rajongót és elismerést gyűjtött. A Megasztár 5. béli szereplése óta 2010-ben megnyerte a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját, majd a következő évben a Quimby egyszemélyes előzenekaraként turnézott, továbbá előadott a TEDxYouth@Budapest konferencián is. A tavalyi évet az MR2 Petőfi Rádió Akusztik című műsorában kezdte ill. idén Olaszország egyik legnagyobb fesztiválján volt fellépő hazánk képviseletében. Petruska András számára a zene gyermekkora óta egyet jelent a határtalan, örömteli játékkal. Több zenekaron keresztül jutott el szóló produkciójának felépítéséig. Ebben a fingerstyle játékmód inspirálta, amely új utakat nyitott meg számára. Úgy érzi így igazán kibontakoztathatta fantáziáját. Felszabadultsága érződik előadásaiban is, melyet átitat a játék öröméből fakadó energia. Koncertjei megmozgatják közönséget, a “mostban léte”, a pillanattal való kapcsolata pedig a nézőket is magával ragadja.

Upor András

gitáros, énekes pedig kamaszkorában, az USA-ban ismerte meg a delta bluest, és egyre inkább ez a zenei irányzat kezdte el érdekelni. A londoni egyetemi évek után hazatért és idén nyaron a Veszprémi Utcazene Fesztiválon mutatkozott be szóló produkciójával. András azóta is rendszeresen koncertezik országszerte. Az énekes-dalszerző saját számai a delta bluesra, a folk műfajokra és a 60-as 70-es évek rockzenéjére egyaránt építenek. Műsorában szerepelnek újraértelmezett tradicionális blues számok,

Tom Waits, Loudon Wainwright

és

Jimi Hendrix

feldolgozások is. Karácsonyi repertoárjukat mindketten a magas szakmai értékek és a játékos humor mentén állították össze. Sajátos és igazán ünnepi hangulatú kompozíció ez, melyben helyet kapnak egyik részről a saját szerzeményeik, amiket folyton karácsonyi klasszikusok szőnek át, másrészt karácsonyi dalok is, amik aztán nagyon közvetlen és őszinte módon a két András sajátjaivá válnak a színpadon. Mindemellett Petruska jövő évi új projektjének dalai is feltűnnek a jeles alkalomból, olyan dalok ezek, amiket sehol máshol nem hallhatott még a közönség. Részleteket

az esemény

és

Petruska András

Facebook-oldalán olvashat.

Nyerjen páros belépőt!

Játsszon velünk, nyerjen jegyet a koncertre! Ha helyesen válaszol alábbi kérdésünkre, részt vehet sorsolásunkon és páros belépőt nyerhet Petruska András december 12-én, csütörtök este hét órától kezdődő fellépésére az IH Rendezvényközpontban!

Melyik budapesti híd látható Petruska András Hole Sweet Hole Sweet Home című klipjében? (Tekintse meg a videót alább!)

A.

Lánchíd

B.

Szabadság híd

C.

Petőfi híd http://www.youtube.com/watch?v=puDY4j56wZM&feature=youtu.be A megfejtéseket a

jatek@szegedma.hu

e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb december 10-e (kedd) éjfélig. Szerencsés játékosainkat másnap délelőtt e-mailben értesítjük a nyereményről.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.