Közélet

Mintegy 47 millió forintból újul meg az Országház ülésterme

Mintegy 47 millió forintból újul meg az Országház ülésterme

2013. december 2., hétfő
Mintegy 47 millió forintból újul meg az Országház ülésterme
parlament01_gs

A Pápai Asztalos Kft. végzi az Országház alsóházi üléstermének átalakítását mintegy 46,8 millió forintért - mondta Országgyűlés sajtófőnöke hétfőn az MTI-nek. A padsorok felújítását február végéig kell befejezni.

Szilágyi Zoltán

ezt azt követően közölte, hogy eredményesen lezajlott a hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás az alsóházi ülésterem berendezéseinek részleges belsőépítészeti átalakítására. Négy komoly szakmai referenciákkal rendelkező cégtől kért ajánlatot az Országgyűlés Hivatala - ismertette -, közülük kettő pályázata volt érvényes. Mindkét ajánlat megfelelt a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ által kiadott jogerős hatósági engedélyben megfogalmazott elvárásoknak - tudatta. Elmondta azt is: a STILFA-MI Kft. ajánlata csaknem tízmillió forinttal magasabb volt a nyertesénél. Emlékeztetett: a Pápai Asztalos Kft. végezte a nemrégiben átadott Liszt Ferenc Zeneakadémia rekonstrukciós munkái közül a zsöllyeszékek bontási és felújítási munkálatait, a kisterem falburkolatainak, a könyvtári könyvszekrények és a tanterem falburkolatának felújítását. Dolgoztak továbbá az Országházban is - 2005-ben és 2009-ben -, amikor az Országgyűlési Könyvtár részére készítettek bútorokat. Az Országgyűlés Sajtóirodája korábban azt közölte: januárban kezdődhetnek meg a parlamenti ülésterem átalakítási munkálatai, amelyek a tervek szerint április közepére fejeződhetnek be. Ennek során csökkentik a teremben lévő székek számát. Az átalakítás azzal van összefüggésben, hogy az új választási rendszer nyomán a következő parlamenti ciklusban 199-re csökken a jelenleg 386 fős Országgyűlés létszáma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.