Kultúra

Már dübörög a Mamma Mia!

Már dübörög a Mamma Mia!

2013. december 10., kedd
Már dübörög a Mamma Mia!

Megkezdődtek a kreatív megbeszélések, a díszlettervek is készülnek, fordítják a világhírű popslágereket és hamarosan castingon választják ki a szereplőket a jövő évi Szabadtéri legvágyottabb színházi produkciójához.

Szirtes Tamas_n

Bár augusztusig kell várnunk a Mamma Mia! bemutatójára, a szuperprodukció előkészületei már megkezdődtek a Madách Színházban. A non-replika, vagyis az ősbemutatótól teljesen eltérő hazai premier ugyanis hatalmas vállalkozás. A nézők először a szegedi szabadtérin láthatják az előadást,

Szirtes Tamás

rendezésében. Az alkotó csapat, Szirtes Tamás rendező vezetésével,

Tihanyi Ákos

koreográfus segítségével már javában dolgozik a mozgalmas történetet meghatározó táncjeleneteken. December közepétől pedig a castingokat is elkezdik az énekes szerepekre. "Közel kétszázan jelentkeztek eddig felhívásunkra, melynek segítségével négy fontos szereplőt, Donnát, Sophie-t és Sam-et valamint a musical többi szereplőit szeretnénk megtalálni" – mondja Szirtes Tamás. "Ezen kívül van jó néhány olyan befutott művész, népszerű musicalénekes, aki meghívást kapott a castingra." Fordítják a dalszövegeket is. A hazai közönség most először magyar nyelven hallhatja a legendás popslágereket. "

Bárány Ferenc

több nagy sikerű előadásunk szövegét is átültette már magyar nyelvre, remek érzéke van a zenés darabokhoz. Munkáját

Puller István

segíti, aki a fiatalabb generáció tagjaként a mai kor nyelvét, a fiatalok szlengjét tudja belecsempészni a szövegekbe." A díszlettervek is készülnek. Arra a kérdésre, hogy azt a mediterrán, görög tengerparti hangulatot, ami a népszerű hollywoodi filmet meghatározta, hogyan lehet majd a Dóm térre varázsolni, a rendező úr nem árult el minden részletet. Annyit megtudtunk, hogy az elragadóan romantikus környezetet látványos led-rácsos világítással varázsolják majd a nézők elé, ami a mai színházi technikák egyik legkorszerűbb eleme. A többi legyen meglepetés, de aki mindenképpen az élmény részese szeretne lenni, annak igyekeznie kell, hiszen vészesen fogynak a jegyek a Dóm téri előadásokra.

Mácsai Pál hétfőn lép fel a REÖK-ben

December 9-én a népszerű színművész,

Mácsai Pál

és

Huzella Péter

„Befogad és kitaszít” a világ című Villon-estjén vehetnek részt az érdeklődők. A versek és balladák alapja a Kaláka Villon-lemeze,

Illyés Gyula, Szabó Lőrinc, József Attila

fordításaival. Jegyeket elővételben 1500, az előadás napján 2000 forintért lehet vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.