Sport

Magyar sikerek, köztük szegedi arany és bronz a téli universiádén

Magyar sikerek, köztük szegedi arany és bronz a téli universiádén

2013. december 20., péntek
Magyar sikerek, köztük szegedi arany és bronz a téli universiádén
lajtos_szandra2_gs

Aranyérmet nyert a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó az olaszországi Trentóban zajló Universiade pénteki versenynapján, míg a lányok bronzot szereztek. A csapatokban szegedi versenyzők is szerepet kaptak.

A

Béres Bence

,

Burján Csaba

,

Knoch Viktor

, és a szegedi

Oláh Bence

alkotta csapat a döntőben a kanadai, az orosz és a francia négyest előzte meg, és 6:46.953 perc alatt teljesítette az 5000 méteres távot. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a magyar váltó a fináléban sokáig a második helyen haladt, de Knoch - fél körrel a vége előtt - egy remek előzéssel átvette a vezetést kanadai ellenfelétől, és elsőként haladt át a célvonalon.

Heidum Bernadett

,

Keszler Andrea

társaként a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői,

Kónya Zsófia

és

Lajtos Szandra

(utóbbi a Szegedi Tudományegyetem hallgatója) is tagjai voltak a női együttesnek, amely bronzérmet nyert, miután a dél-koreaiak és az oroszok mögött, a kínaiakat megelőzve ért célba. "A női váltó jól küzdött, de két apró hiba miatt az ezüstről lecsúszott" - értékelt

Darázs István

, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) szakági igazgatója. "A fiúk nagyszerűen futottak, s bár ez nem jelent kárpótlást számukra az olimpiáért, úgy érzem, sikerült szépen zárniuk az évet" - utalt arra, hogy a férficsapat vitatható bírói döntések miatt jelen állás szerint nem indulhat a februári, szocsi téli játékokon. Pénteken egyéniben az 1000 méteres távok versenyeit rendezték meg, itt legjobb magyarként a férfiaknál Knoch hetedik, a nőknél Kónya nyolcadik lett. A szombatig tartó Universiadén a pénteki kettő volt a magyar küldöttség második és harmadik érme. Szerdán Heidum nyert ezüstöt 1500 méteren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.