Sport

Labdarúgás: több mint százhúsz fiatal labdarúgó a Puskás Akadémia vásárhelyi kiválasztóján

Labdarúgás: több mint százhúsz fiatal labdarúgó a Puskás Akadémia vásárhelyi kiválasztóján

2013. december 19., csütörtök
Labdarúgás: több mint százhúsz fiatal labdarúgó a Puskás Akadémia vásárhelyi kiválasztóján
hartyani_szabo

Kiválasztót tartott a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Vásárhelyen. A dél-kelet magyarországi régió bázisának számító vásárhelyi stadion műfüves pályáját délelőtt közel hetven 1996-1997-ben született fiatal labdarúgó népesítette be, míg kora délután több mint ötven 1998-2001 között született ifjú focista mutatta meg tudását a pálya szélén szorgosan jegyzetelő szakembereknek.

Amint azt megtudtuk, a kiválasztóra interneten mintegy 170-en adták le jelentkezésüket és a nap végi számvetésnél kiderült, hogy közülük több mint százhúszan éltek is a felkínált lehetőséggel. A jelentkezők többsége Csongrád megyéből érkezett, de mellettük Bács-Kiskun-, Békés- és Jász-Nagykun Szolnok megyéből is sokan kipróbálták magukat. A legnépesebb korosztályt az 1997-esek alkották, de alig voltak kevesebben a 2000/2001-es születésűek. A kiválasztást végző szakemberek között ott volt a Videoton egykori csapatának két meghatározó játékosa, a fehérvári klubnál később vezetőedzőként is dolgozott

Hartyáni Gábor

és

Szabó József

is. Közülük a Puskás Akadémián játékosmegfigyelői feladatokat ellátó Hartyáni Gábort kérdeztük vásárhelyi tapasztalatairól. "A Puskás Akadémián már gyakorlat, hogy az akadémiával partneri szerződésben álló klubok székhelyén tartunk kiválasztókat. Ez azért előnyös, mert a kiválasztókra jelentkezőknek nem kell a lakóhelyüktől gyakran jelentős távolságra lévő Felcsútra utazni. Ez meglátszott a Hódmezővásárhelyen először megrendezett kiválasztó iránti nagy érdeklődésben is. A hazai klub szakemberei által remekül megszervezett és lebonyolított kiválasztón vagyunk túl, ahol számos fiatal neve bekerült a noteszünkbe. A folytatásban ezekkel a játékosokkal és szüleikkel az akadémia vezetése felveszi a kapcsolatot és amennyiben megvan bennük a szándék az akadémiára történő jelentkezésre, akkor a klubjaikkal is tárgyalunk. A látszat ellenére nagyon nehéz és sok buktatót rejtő folyamat ez, hiszen főleg a még általános iskolás korúakat nehezen engedik kirepülni a családi tűzhely mellől, de az a tapasztalatunk, hogy aki később sikeres labdarúgó akar lenni, annak már ebben a korban a fejlődését maximálisan biztosító személyi és tárgyi feltételek közé kell kerülni. Reményeink szerint a mostani kiválasztón is sikerült néhány olyan fiatal találnunk, akik évek múlva remek labdarúgókká válhatnak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.