Sport

Kézilabda: simán vertük Bahreint

Kézilabda: simán vertük Bahreint

2013. december 29., vasárnap
Kézilabda: simán vertük Bahreint
Ilyés Ferenc

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott vasárnap 15 gólos győzelmet aratott Bahrein csapata felett Szigetszentmiklóson.

A magyar csapat már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, rendkívül hatékony védekezéssel akasztotta meg a bahreini támadásokat. Ennek eredményeként a 22. percig mindössze egyetlen gólt kapott, miközben 14-et dobott. A vendégek a második találatukat követően a harmadikat és a negyediket is gyorsan megszerezték, ezzel tízgólosra csökkentették a különbséget, amely aztán a szünetig megmaradt. A második félidőre kiegyenlítettebbé vált a játék, többször fejeztek be támadást eredményesen a bahreiniek, ezzel együtt továbbra is a magyarok irányítottak, és fölényes győzelmet arattak. A válogatott keret pénteken kezdte meg a közvetlen felkészülést a január 12-én kezdődő kontinenstornára. A térdsérülésből még nem teljesen felépült Nagy László további kezeléséről hétfőn orvosi konzílium dönt, és azt követően dőlhet el, hogy a jobbátlövő részt vehet-e az Eb-n.

Mocsai Lajos

együttese a spanyolokkal, az izlandiakkal és a norvégokkal szerepel majd azonos csoportban.

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés:

Magyarország - Bahrein 30-15 (16-6)

Szigetszentmiklós, 2000 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.

Magyarország:

Mikler – Harsányi G. 1, Ancsin 4, CSÁSZÁR 5/2, Zubai Sz. 2, Nagy K. 1, Vadkerti A. 2.

Csere:

TATAI (kapus), Schuch, Ilyés 1, Gulyás P. 1, BÁNHIDI 1, Mocsai T. 2/1, LÉKAI 4, Varsandán M. 1, Szöllősi Sz. 2, Szalafai, ZDOLIK 3.

Szövetségi kapitány:

Mocsai Lajos.

Bahrein:

Altavel – Eid 2, M. Kader 3/1, Sihibab, al-Samahei 1, A. Kader, Szadek.

Csere:

Dzsalil (kapus), Husszein 2, Baham, Makabi, MADAN 4, al-Szalatna 2, Merza, Juszef, Habib 1.

Szövetségi kapitány:

Szalah Buskiju.

Hétméteres:

3/3, ill. 1/1.

Kiállítás:

8 perc, ill. 12 perc Mocsai Lajos:

"A felhozó meccsen, amelyből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, húsz percig nagyszerűen védekeztünk. Sok játékos, az újonc Bánhidi Bence is pályára léphetett. A támadójátékunkat még össze kell rakni."

Szalah Buskiju:

"Csapatom a nyáron játszott legutóbb tétmérkőzést, és három-négy kulcsjátékosunk hiányzott, ami meg is látszott az első félidei gyenge teljesítményünkön. Harminc gólt kaptunk a nagyon erős magyaroktól, de ez nem sok. A lőtt góljaink száma viszont sajnos igen kevés."

A felkészülési mérkőzések menete:

december 30.:

Magyarország - Bahrein, Szigetszentmiklós 11.00

Provident Kupa, Gyöngyös: január 3.:

Magyarország - Csehország 17.00

január 4.:

Magyarország - Fehéroroszország 13.00

január 5.:

Magyarország - Lengyelország 13.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.