Közélet

Kétezer, nevelőszülői gondoskodásban élő gyermek karácsonyi ünnepségét támogatta az AXA Bank

Kétezer, nevelőszülői gondoskodásban élő gyermek karácsonyi ünnepségét támogatta az AXA Bank

2013. december 18., szerda
Kétezer, nevelőszülői gondoskodásban élő gyermek karácsonyi ünnepségét támogatta az AXA Bank
agota_karacsony06_gs

Szerdán délután kétezer, család nélkül nevelkedő, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek és hozzátartozója számára szervezett közös karácsonyi ünnepséget az ÁGOTA® Alapítvány Szegeden, a József Attila Általános Iskola és Szakiskola sportcsarnokában. A III. ÁGOTA Karácsony keretében a nevelőszülőknél, illetve lakás- és gyermekotthonokban élő gyermekekből választott alkalmi színtársulat egy ünnepi témájú színdarabot adott elő, majd az azt követő szeretetvendégségen a kétezer meghívott átvette azokat az ajándékokat, melyeket számukra az elmúlt hetekben számos szervezet és magánszemély ajánlott fel. A III. ÁGOTA Karácsony programjainak megvalósítását az AXA Bank 500 ezer forinttal támogatta.

Kothencz János

és

Balogh Zsolt

, a III. ÁGOTA Karácsony házigazdái elmondták: „a családi traumákat átélt, és a vérszerinti szülők gondoskodása nélkül felnövő gyermekeknek és hozzátartozóiknak nagyon sokat jelentenek az olyan közösségi alkalmak, mint amilyen például a mostani karácsonyi ünnepség. Ezeken az alkalmakon a vérszerinti szüleiktől távol élő gyermekek átélhetik a szerető, befogadó és támogató közösséghez való tartozás, az egymásra találás élményét. Az ilyen élményrendezvényeknek és az ÁGOTA® Alapítvány által szervezett egyéb közösségi- és sportprogramoknak köszönhetően a fiatalok körében nagymértékben csökken a deviáns magatartásformák előfordulása: a programokban aktívan résztvevő, és közösségi tevékenységekkel lekötött gyermekek között az elmúlt évben ötven százalékkal csökkent a nevelőszülőktől való elszökések száma, valamint jelentősen visszaszorult az alkohol- és drogfogyasztás. A közösségi programok azért is fontosak az ÁGOTA® Alapítvány számára, mert a támogatott gyermekek és családok felhőtlen kikapcsolódása mellett a rendezvényeken rendszeresen több olyan érdeklődő család is részt vesz, akikkel az Alapítványnak eddig még nem volt kapcsolata, így körükben is népszerűsíthetővé válik a nevelőszülői hivatás.” „Megismerve az ÁGOTA® Alapítvány vezetőit és céljait, és közelről látva önkénteseik áldozatos és egyben felbecsülhetetlen értékű munkáját, az AXA Bank adományaival örömmel járul hozzá az alapítvány tevékenységéhez. Az idei évben ez idáig adományozott kétmillió forint után ismét szívesen támogatjuk az alapítvány törekvéseit, hiszen látjuk, hogy az emberközpontú összefogással igen komoly eredményeket érhetünk el a közösség érdekében. Éppen ezért szeretnénk továbbra is együttműködni az Alapítvánnyal” – mondta

Tóth Csaba

, az AXA Bank szegedi régióközpontjának vezetője. Az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért létrejött ÁGOTA® Alapítványt az ugyancsak állami gondoskodásban nevelkedett Kothencz János többek között azzal a céllal hívta életre 1996-ban, hogy élménypedagógiai módszerekkel, illetve a KÁSZPEM® pedagógiai rendszerrel segítse az eredeti családjukból kiemelt, sokszor törődés- és szeretethiánnyal küszködő, veszélyeztetett fiatalok szocializációját és társadalmi integrációját. Az AXA Bank az idei évben most harmadik alkalommal támogatta az ÁGOTA® Alapítványt: a júniusban a szegedi Gyík utcai Lila iskola tornacsarnokában, szeptemberben pedig a Zápor-tónál megrendezett egész napos esemény során a gyermekek önbizalom- és személyiségfejlesztő foglalkozásokon, közösségépítő tevékenységekben, valamint játékos ügyességi vetélkedőkön vettek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.